Boyun düzleşmesi olduğu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Boyun düzleşmesi olduğu nasıl anlaşılır?
  2. Boyun düzleşmesi hangi hastalıklara sebep olur?
  3. Boyun gerginligi denge bozuklugu yapar mi?
  4. Boyun kireçlenmesi baş döndürür mu?
  5. Boyun damar tıkanıklığı baş döndürür mü?

Boyun düzleşmesi olduğu nasıl anlaşılır?

Boyun düzleşmesinin en sık görülen belirtisi kas ağrısıdır. Omurganız anormal bir şekilde kıvrıldığında, kaslarınız farklı yönlerde çekilerek kasılmaya veya spazmlar yaşamaya başlar. Servikal lordozunuz varsa, bu ağrı boynunuza, omuzlarınıza hatta belinize kadar uzanabilir.

Boyun düzleşmesi hangi hastalıklara sebep olur?

Bu durumun sonucunda kişide servikal kifoz (boyun omur tümsekleşmesi) durumu görülür. Hastalığın daha fazla ilerlemeden tedavi görmesi oldukça önemlidir. Ayrıca boyun düzleşmesi bulunan kişilerde fıtık, eklem problemleri, omur disk hastalıkları gibi iskeletsel problemlerin görülme olasılığı daha fazladır.

Boyun gerginligi denge bozuklugu yapar mi?

Boyun ağrısına çoğunlukla tutukluk, uyuşma, karıncalanma, bulanık görme, kulak çınlaması, denge bozukluğu, baş dönmesi, çarpıntı gibi semptomlar eşlik eder. Tutukluk uzun süreli ise sebebi iltihaplı bir romatizmadır. Uyuşma, karıncalanma şeklindeki yakınmalar sinir kökü sıkışmasının göstergesidir.

Boyun kireçlenmesi baş döndürür mu?

İleri derecede boyun kireçlenmesi, boyun düzleşmesi ve boyun fıtıkları da, ense ve sırt ağrılarının yanı sıra baş dönmesine sebebiyet verebiliyor.

Boyun damar tıkanıklığı baş döndürür mü?

Boyun damarlarında oluşabilecek bir daralma veya tıkanma da beyne ihtiyaç duyduğu kanı taşıyamayınca, göz kararması, unutkanlık, baş dönmesi, kısa süreli konuşma veya görme bozuklukları gibi şikayetler başlıyor. Daha ileri daralmalarda bayılmalar görülebiliyor.