Eş anlamlı ne demek 1 sınıf?

İçindekiler:

  1. Eş anlamlı ne demek 1 sınıf?
  2. Vatan kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Hocam eş anlamlısı nedir?
  4. Vatan millet eş anlamlısı nedir?
  5. Milletin eş anlamlısı vatan mı?
  6. Öğretmenin eş anlamlısı öğretmenin eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı ne demek 1 sınıf?

Kısaca yazılışları ve okunuşları farklı, anlamları aynı olan sözcüklere eş anlamlı sözcükler denir.

Vatan kelimesinin eş anlamı nedir?

Vatan Eş Anlamlısı Vatan kelimesinin eş anlamlı kelimelerinden ilki "Yurt" kelimesidir. Yurt kelimesi aynı zamanda vatan da demektir.

Hocam eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı ( anlamdaş ) olmaları sebebi ile birbirlerinin yerine kullanıldıklarında cümle bütünlüğünü bozmazlar. Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı 'muallim' olmakla birlikte, ' hoca' ve kadın öğretmenler için kullanılan ' muallime' de öğretmen sözcüğünün eş anlamlısı olarak kabul edilmektedir.

Vatan millet eş anlamlısı nedir?

Vatanın eş anlamlısı “Yurt” sözcüğüdür. ⇒ Her iki sözcük eş anlamlı oldukları için cümle içinde birbirlerinin yerine kullanılabilmektedir. Vatan sözcüğünün anlamı ise Türk Dil Kurumu sözlüğünde “Bir milletin üzerinde yaşadığı yer” şeklinde geçmektedir.

Milletin eş anlamlısı vatan mı?

- Ahali, halk, topluluk. Millet kelimesinin eş anlamlısı kelimeler anlam bakımından aynı fakat yazılışları farklı kelimelere denir. Millet kelimesi de bunlardan birisidir. Millet kelimesinin eş anlamlı kelimeleri herkes, kavim ve ulus kelimeleridir.

Öğretmenin eş anlamlısı öğretmenin eş anlamlısı nedir?

Öğretmenin Eş Anlamlısı Öğretmen kelimesinin Türkçedeki eş anlamlısı 'muallim' olarak karşımıza çıkıyor. Eski zamanlarda Muallim kelimesi erkek öğretmenler için kullanılır; muallime ise kadın öğretmenler adına değerlendirilirdi.