Bursa keleste ne yetişir?

İçindekiler:

  1. Bursa keleste ne yetişir?
  2. Bursa Inegöl'de ne yetişir?
  3. Amasya en çok ne yetişir?
  4. Bursa'da yetişen sebzeler nelerdir?
  5. Antalyada yetişen tarım ürünleri nelerdir?
  6. Inegöl'ün ekonomik faaliyetleri nelerdir?
  7. Bursada yetişen sebzeler nelerdir?
  8. Giresun Tarım Ürünleri Nelerdir?
  9. Aydın tarım ürünleri nelerdir?
  10. Antalya'da yetişen ürünler nelerdir?
  11. Bursada ova var mı?
  12. Antalyada en çok hangi meyve ve sebze yetişir?
  13. Çanakkale'de hangi fabrikalar var?
  14. Çanakkale'den ne hediye alınır?

Bursa keleste ne yetişir?

Sulu arazisi olanlar için son yıllarda çilek ve kiraz yetiştiriciliği önem kazanmıştır. Yörede küçük ve büyükbaş hayvancılık da yapılmakta olup en fazla kıl keçisi ve koyun yetiştirilir.

Bursa Inegöl'de ne yetişir?

Kültür arazisinin 17.500 hektarı tarla arazisi(buğday, arpa, çerezlik ve yağlık ayçiçeği, yonca, fiğ, patates, slajlık mısır şekerpancarı), 9.950 hektarı meyve arazisi(armut, şeftali, kiraz, elma, erik, ceviz, çilek, ahududu), 1.200 hektarı sebze arazisi(domates, fasulye, lahana, karnabahar), 1.123 hektarı nadas ...

Amasya en çok ne yetişir?

Amasya'da üretilen tarım ürünlerinin en başındakiler elma, kiraz, bamya, soğan, haşhaş, mercimek, fasulyedir. Amasya denilince akla ilk olarak Misket elması gelir.

Bursa'da yetişen sebzeler nelerdir?

Türkiye'nin en çok ve kaliteli sebzesi Bursa'da üretilir. Bunlardan domates birinci sırayı alırken, soğan ikinci sıradadır. Patates, hıyar, pırasa, lahana, tâze fasulye, patlıcan, biber, enginar ve ıspanak üretimi 250.000 tona yaklaşır.

Antalyada yetişen tarım ürünleri nelerdir?

Tarım ürünleri içinde en çok buğday, arpa ve yulaf yetişmektedir. Ayrıca pamuk, susam, soğan, yer fıstığı, nohut, 35 bin hektar üzerinde sebze yetişmektedir. Seracılıkta en ileri olan ilimizdir. 32 bin hektarlık seralarda domates, biber, fasulye, patlıcan, hıyar, kavun ve karpuz yetiştirilir.

Inegöl'ün ekonomik faaliyetleri nelerdir?

İnegöl'ün en çok istihdam sağlayan sektörü ağaç ürünleri, mobilya ve tekstildir. Bugün sadece OSB merkezli yaklaşık 100 fabrika mevcuttur. İnegöl'ün 2.OSB'si, ağaç işleri ve mobilyacılık üzerine kurulan Türkiye'nin ilk Mobilya İhtisas organize sanayi bölgesidir.

Bursada yetişen sebzeler nelerdir?

Türkiye'nin en çok ve kaliteli sebzesi Bursa'da üretilir. Bunlardan domates birinci sırayı alırken, soğan ikinci sıradadır. Patates, hıyar, pırasa, lahana, tâze fasulye, patlıcan, biber, enginar ve ıspanak üretimi 250.000 tona yaklaşır.

Giresun Tarım Ürünleri Nelerdir?

Giresun'da yaygın olarak üretilen sebzeler başta karalâhana olmak üzere patates, fasulye ve domatestir. Buğday daha çok ekmek yapımında kullanılmakta olup Şebinkarahisar, Dereli, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde üretilir.

Aydın tarım ürünleri nelerdir?

İlimizde en çok yetiştirilen ürünler; İncir, zeytin, pamuk, kestane, çilek, enginar, yerfıstığı, mısır, turunçgil ve hemen hemen her türlü sebzedir. almaktadır. Aydın, ülkemizde üretilen bitkisel ürünlerden 21'inde Türkiye'de ilk 10'da yer alarak ülke tarımındaki önemini göstermektedir.

Antalya'da yetişen ürünler nelerdir?

Antalya'da en çok yetiştirilen ürünler; Ayrıca pamuk, susam, soğan, yer fıstığı, nohut, 35 bin hektar üzerinde sebze yetişmektedir. Seracılıkta en ileri olan ilimizdir. 32 bin hektarlık seralarda domates, biber, fasulye, patlıcan, hıyar, kavun ve karpuz yetiştirilir.

Bursada ova var mı?

Bursa il sınırları içinde çok büyük ve verimli ovalar vardır. Bunların en önemlisi Uludağ'ın kuzeybatı eteklerinde uzanan Bursa ovasıdır. Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhangazi, Yenişe- hir, İnegöl, İznik ovaları da ilin önemli ovalarıdır.

Antalyada en çok hangi meyve ve sebze yetişir?

Mandalina, limon, greyfurt Antalya'nın başta gelen gelir kaynağıdır. Zeytincilik oldukça gelişmiştir. Meyvecilikte çok ileri durumdadır. Elma, armut, erik, ayva, şeftali, kayısı, üzüm, iğde, keçiboynuzu, kızılcık ve diğer meyveler yetişmektedir.

Çanakkale'de hangi fabrikalar var?

  • Yağcı Oğlu. Cahit Değirmenci. Coşkun Mustafa ADIYAMAN. Cura Orman Ür.İnş.Mob. Dek. ...
  • Ersoy Gıda. Bayraktar Turizm Tic. Ltd. Şti. Ege Gıda Ltd. ...
  • Aldo Dond.Gıda San. Paz.Tic. Ltd. Şti. ...
  • Ahmet Tehci. Pastayap Gıd. Ve Paz. San. ...
  • Ahmet ÜSTEN. İsmail KOÇ Mesan İnş.ve Mal. Tur. ...
  • Art on Stone Ltd. Şti.
  • Asten Jant Ltd. Şti.
  • Atilla DURMAZ.
Daha fazla öğe...

Çanakkale'den ne hediye alınır?

Çanakkale'den Alınacak Hediyelik Eşyalar
  • Peynir Helvası Peynir Helvası ...
  • Ezine Peyniri. Ezine Peyniri. ...
  • Domates Reçeli ve Domates Salçası Domates Reçeli. ...
  • Gelincik Şerbeti, Reçeli ve Lokumu. Gelincik Şerbeti. ...
  • Bozcaada Şarapları Bozcaada Şarapları ...
  • El Dokuması Halılar. ...
  • Zeytin – Zeytinyağı – Zeytinyağı Sabunu. ...
  • Çanakkale Şifalı Otları