Not ortalaması ile başka bölüme geçilir mi?

İçindekiler:

  1. Not ortalaması ile başka bölüme geçilir mi?
  2. 2 yıllıkta yatay geçiş var mı?
  3. Önlisans yatay geçiş nedir?
  4. Üniversite 2 sınıfta yatay geçiş olur mu?

Not ortalaması ile başka bölüme geçilir mi?

Kurumlar arası yatay geçişte not ortalaması önemli iken bölümler arasında taban puan geçerli. Farklı puan türünden başka bir bölüme de geçebilirsiniz. Bunun için de bu puan türünden de puanınızın hesaplanmış olması gerek. Geçmek istediğiniz bölüme en son giren öğrencinin puanına eşit ya da daha yüksek puanınız olmalı.

2 yıllıkta yatay geçiş var mı?

(3) Açık veya uzaktan eğitim fakültesinde ikinci üniversite kapsamında öğrenim gören öğrenciler yatay geçiş başvurusu yapamazlar. (4) Açık veya uzaktan öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapılabilir.

Önlisans yatay geçiş nedir?

Bir öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumu içindeki aynı düzeydeki diğer diploma programlarına geçişini ifade eder. Eşdeğer düzeyde diploma programlarına (ön lisanstan, Ön lisans programlarına; lisans Programlarından lisans programlarına) belirlenen kontenjanlar dahilinde yatay geçiş yapılabilir.

Üniversite 2 sınıfta yatay geçiş olur mu?

Bir ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına geçiş yapılabilir. Ancak ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk % 10'una girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler.