SRC belgesi kimler alabilir?

İçindekiler:

  1. SRC belgesi kimler alabilir?
  2. SRC belgesi hangi yaşta alınır?
  3. SRC 4 belgesini kimler alamaz?
  4. 18 yaşında src alınır mı?
  5. B sınıfı ehliyet src kaç alır?
  6. Adli sicil kaydı olan SRC belgesi alabilir mi?
  7. SRC yenilenir mi?
  8. SRC belgesi kaç yaşında?
  9. SRC belgesi yenilenir mi?
  10. SRC 2 ve 4 bankaya ne kadar yatırılıyor?

SRC belgesi kimler alabilir?

2003 yılından önce ehliyet almış olan kişiler sınava girmeden SRC belgesi alabilirler. B sınıfı ehliyeti olanlar SRC 2 ve SRC 4 belgesi alabilirler. Sürücü belgesi C, D ve E sınıfı olanlar SRC 1 ve SRC 3 belgesi alabilirler.

SRC belgesi hangi yaşta alınır?

Src belgesi için yaş şartı aranmaktadır. Yaş şartını şu şekilde özetleyebiliriz; 66 yaşından gün almayanlar ile 18 yaşını doldurup ehliyet almaya hak kazananlar eşya ve kargo taşımacılığı için eşya ve kargo taşımacılığı için src belgesi ne başvurabilirler.

SRC 4 belgesini kimler alamaz?

Kimler SRC Belgesi Alamaz? Uygun aracı kullanma için ehliyet sahibi olmayanlar belgeyi alamaz. Ehliyete sahip olduktan sonra başvuruda bulunabilirler. 66 yaşını dolduran ve 66 yaşından gün alan kişilere bu belge verilmez. 65 yaşından önce alınmış olan belge varsa, yaş dolumu sonrasında belge geçerliliğini yitirir.

18 yaşında src alınır mı?

Bu yaş sınırı SRC Belgesini almaya engel teşkil etmez ama Büyük otobüs kullanmak için 26 yaş sınırı arandığı için cezaya tabi olur. ... Kısaca SRC Belge tiplerine göre yaş sınırları: SRC 1, SRC 2, SRC 3 ve SRC 4 Belgesi için 18 yaşından gün almış ve 66 yaşından gün almamış olmalıdır.

B sınıfı ehliyet src kaç alır?

Sınavsız SRC almak isteyen sürücülerin 'ten önce ehliyet almış olmaları gerekmektedir. Bu tarihten önce B sınıfı ehliyet alanlar SRC 2 ve SRC 4, C ve D sınıfı ehliyet alanlar ise SRC 2, SRC 3 ve SRC 4 belgelerini alabilirler.

Adli sicil kaydı olan SRC belgesi alabilir mi?

İlgili maddenin birinci fıkra (c) bendine göre sabıka kaydıbulunmayanlar, 66 yaşından gün almayanlar, Sürücü belgesine sahip olan herkes src belgesi alabilir.

SRC yenilenir mi?

Şu an için SRC1, SRC2, SRC3, ve SRC4 belgelerinde yenileme gerekmemektedir. Ancak SRC5 (Tehlikeli madde taşımacılığı) belgesinin 5 yılda bir yenilenmesi gerekmekedir. Anadolu Src Kursu / Bakanlık Yetkili Kurum / Her zaman doğru ve güncel bilgiler için sitemizi takip ediniz.

SRC belgesi kaç yaşında?

Aksi belirtilmedikçe reşit sayılan ehliyet sahibi kişiler, istisnalar hariç 18 yaşından gün almış olmaları gerekir. Kısaca SRC Belge tiplerine göre yaş sınırları: SRC 1, SRC 2, SRC 3 ve SRC 4 Belgesi için 18 yaşından gün almış ve 66 yaşından gün almamış olmalıdır.

SRC belgesi yenilenir mi?

Şu an için SRC1, SRC2, SRC3, ve SRC4 belgelerinde yenileme gerekmemektedir. Ancak SRC5 (Tehlikeli madde taşımacılığı) belgesinin 5 yılda bir yenilenmesi gerekmekedir.

SRC 2 ve 4 bankaya ne kadar yatırılıyor?

SRC KARTINIZIN BASIMINI YAPACAK OLAN KURUM: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı SRC BELGESİ HARCININ YATIRILACAĞI BANKA: Halk Bankası şubeleri. HARÇ MİKTARI: 19,00 TL. HARCINIZI YATIRDIKTAN SONRA: Harcınız yattıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden src belgesine artık hak kazandığınızı göreceksiniz.