Kapbis nedir?

İçindekiler:

  1. Kapbis nedir?
  2. E-devlet aile durum bildirimi nasil yapılır?
  3. KBS den aile bildirimi nasıl yapılır?
  4. Aile durumunu bildirir belge nasıl alınır?
  5. AGI formu neden doldurulur?

Kapbis nedir?

Maaşları KBS'den yapılan personel, Aile Yardımı ve Aile Durumu Bildirimlerini e-devlet üzerindeki Kamu Personeli Aile Bilgileri Bildirim Sisteminden (KAPBİS) verecektir.

E-devlet aile durum bildirimi nasil yapılır?

www.turkiye.gov.tr sitesinden e-devlet şifreniz ile sisteme girdikten sonra arama kısmından “Kamu Personeli Aile Bildirimi” yazarak ilgili modüle gidiniz. Yukarıdaki gibi açılan pencerede “Uygulamaya Git” düğmesine basınız. 5 saniye sonra “Aile Yardımı ve Aile Durum Ekranı”na bağlanacaksınız.

KBS den aile bildirimi nasıl yapılır?

Kullanıcı adı ve şifre ile https://www.kbs.gov.tr/gen/login.htm adresinden sisteme giriş yapılır. Memur Maaş İşlemleri>KAPBİS>Aile Bildirim Onay Ekranı sırasıyla seçilir. Açılan ekranda personellerin henüz kurum mutemeti tarafından onaylanmamış ve iade edilmemiş bildirimleri görüntülenecektir.

Aile durumunu bildirir belge nasıl alınır?

Aile bildirim formu almak için muhtarlık veya benzeri bir kamu kurum kuruluşuna başvurmanıza gerek bulunmamaktadır. Bu formu internet üzerinden indirebilir ve çıktısını alabilirsiniz.

AGI formu neden doldurulur?

Çalışanın çocuk sayısı ve eşinin iş durumuna göre yardımdan faydalanabilmesini sağlar. AGİ formu olarak da aranan ve bilinen aile durum bildirimi formu, işe girişlerde veya başka başvurularda talep edildiğinde eksiksiz ve doğru şekilde doldurularak kuruma teslim edilmelidir.