Konya kaç tane üniversite var?

İçindekiler:

  1. Konya kaç tane üniversite var?
  2. Konyada toplam kaç öğrenci var?
  3. Konya'da kaç 8 sınıf öğrencisi var?
  4. Konya'da kaç lise öğrencisi var?
  5. Ankara'da kaç tane devlet üniversitesi var?
  6. Konyada kaç lise öğrencisi var?
  7. En iyi liseler hangi liseler?

Konya kaç tane üniversite var?

İlde 3 Devlet, 2 Özel olmak üzere 5 adet üniversite mevcuttur. Bu üniversiteler Selçuk Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'dir. Konya'da 3 Tıp Fakültesi mevcuttur.

Konyada toplam kaç öğrenci var?

Konya Ticaret Odası tarafından hazırlanan 2018 Yılı Ekonomi Raporu'nda Konya, 1 üniversite öğrencisi sayısı ile dördüncü sırada yer aldı. Öğrenci sayısı en yüksek olan dört il içerisinde akademisyen başına düşen öğrenci sayısı en yüksek olan il ise 27,2 ile yine Konya oldu.

Konya'da kaç 8 sınıf öğrencisi var?

Son belirlenen rakamlara göre Konya'da bulunan adet 8'nci sınıf öğrencisinin 'u LGS'de ter dökerek Konya'da sınavla öğrenci alan okulların kontenjanına yerleşti. Konya'da ortaöğretim kurumların doluluk oranı yüzde 79.78 oranında.

Konya'da kaç lise öğrencisi var?

Konya'da ilköğretimde 9 genel lise, 97 meslek lisesi, 40 eğitim merkezi, 285 dershane ve kurs bulunmakta.

Ankara'da kaç tane devlet üniversitesi var?

Tercih esnasında her zaman değerlendirilen şehirlerden biri olan Ankara'daki üniversiteler merak ediliyor. Ankara'da toplam 19 tane üniversite bulunur.

Konyada kaç lise öğrencisi var?

2018 yılında lise düzeyinde Konya'nın eğitim durumuna bakıldığında, öğrenci sayısı ile Genel Ortaöğretim ağırlığı dikkat çekti. Genel Ortaöğretimi öğrenci sayısı ile Mesleki ve Teknik Eğitim izledi.

En iyi liseler hangi liseler?

Türkiye'nin en iyi lisesi Galatasaray Lisesi olarak açıklandı. Listenin ilk sırasında yer alan okul tam puan olan 500 puan ile 2019 yılında öğrenci aldı. Listenin ikinci sırasında İstanbul Erkek Lisesi 0,06 yüzdelik dilim ile yer alırken listenin üçüncü sırada Ankara Fen Lisesi 0,09 yüzdelik dilim ile öğrenci aldı.