Kahramanmaraş ne kadar Kürt var?

İçindekiler:

  1. Kahramanmaraş ne kadar Kürt var?
  2. Kürtlerin kökeni nereye dayanır?
  3. Maraş Afşin Alevi mi?
  4. Kürtlerin vatanı neresidir?

Kahramanmaraş ne kadar Kürt var?

114.229 nüfusu ile Kahramanmaraş'ın en büyük 2.ilçesi olan Dulkadiroğlu ilçesinde çok sayıda Kürt yerleşimi vardır. İlçedeki Kürt nüfusu %10 civarındadır. Nüfus bakımından Kahramanmaraş'ın en küçük ilçesi olan Ekinözü'nün toplam 11.221 nüfusu vardır.Bu nüfusun %15'i Kürtlerden oluşmaktadır.Birkaç Kürt köyü vardır.

Kürtlerin kökeni nereye dayanır?

Kürtlerin kökeni, Orta Doğu tarihi ile ilgili bir konudur. Akademisyenler, Kürt sözcüğünün kökeni için farklı teoriler ortaya atmışlardır. İngiliz Oryantalist Godfrey Rolles Driver'a göre, Kürt terimi, MÖ 3. bin yılda Sümer kil tabletlerinden bulunan Sümerce Karda olarak geçen ulus ile ilişkilendirilmiştir.

Maraş Afşin Alevi mi?

Afşin, Türkler, Kürtler, Ermeniler ve Çerkesler de dahil olmak üzere çeşitli etnik gruplara sahip antik bir şehirdir. ... Afşin'e ait büyük köyler Arıtaş, Altınelma ve Çobanbeyli'dir. Kaşlı köyü çoğunlukla Kürt Alevilerin yaşadığı yerleşim yerlerine ek olarak, Kürt-Alevi nüfusu olan başka köyler de mevcut.

Kürtlerin vatanı neresidir?

Bugün Kürtler yoğun olarak Toros ve Zagros Dağları'nın kesiştiği, Mezopotamya'yı da içine alan, Türkiye'nin Doğu Anadolu, Güneydoğu bölgeleri, Irak'ın kuzeyi, İran'ın Kürdistan, Batı Azerbaycan, Kermanşah ve Loristan eyaletlerinde yaşarlar.