Şato meyvesi nedir?

İçindekiler:

  1. Şato meyvesi nedir?
  2. Pomelo ağaç kavunu nedir?
  3. Ağaç kavunu nasıl bir şey?
  4. Şadok ne zaman ekilir?
  5. Ejder meyvesi hangi bölgede yetişir?

Şato meyvesi nedir?

Şadok da derler: Ağaç kavunu nedir? Boyutlarının büyüklüğüne rağmen ağaçta yetişmesiyle ilk kez gören herkesi şaşırtan, hem turunçgillere hem de kavuna benzeyen görüntüsü nedeniyle "ağaç kavunu" olarak anılan bu meyve, adını kendisiyle aynı isimli ağaçtan alıyor.

Pomelo ağaç kavunu nedir?

Pomelo, Şadok veya Ağaç Kavunu Kabuklu bir turunçgil türü olan ağaç kavunu, görünüş olarak limonla benzerlik gösterir fakat limondan birkaç kat büyüktür. En sağlıklı narenciye türlerinden olan ağaç kavunu tohumu, limon cinsleri üretiminde de kullanılır.

Ağaç kavunu nasıl bir şey?

Botanik Bilgi : Turunçgillerden; yaprakları mavimsi pembe bir ağaçtır. Turunçgiller içinde soğuğa en dayanıklı olan bitkisidir. Ağaç kavunu yavaş büyüyen bir ağaçtır. 3 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlar. Ağaç kavununun en ağır turunçgil türüdür, meyvesinin 1-1.5 kilo, bazen 4.5 kiloya kadar çıkar.

Şadok ne zaman ekilir?

-Tohum Ekim Zamanı:Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, ayları açık alan tohum ekimi için en ideal aylardır.Tohumları ekmeden 1 kap içerisinde buzdolabınızın meyve saklama kısmında 2 gün bekletiniz.Suyun dibine inen tohumların ekimini yapabilirsiniz.Yaz ekimlerinde ise nemli bez içerisinde kiraz tohumlarını buzdolabının meyve ...

Ejder meyvesi hangi bölgede yetişir?

Sıcaklık: Ejder meyvesi tropikal bir meyve olduğu için her iklim koşulunda yetiştirilmesi uygun değildir. Tam da bu yüzden ülkemizde Mersin ve çevresi başta olmak üzere Akdeniz ikliminin yaşandığı alanlarda yetiştirilir.