Suç ve ceza konusu kaç sayfa?

İçindekiler:

  1. Suç ve ceza konusu kaç sayfa?
  2. Amerikan cilt Baskı nedir?
  3. Kitabın dağılmasını önleyen kısma ne denir?
  4. Şemse cilt nedir?
  5. Cilt sanatçısı ne iş yapar?
  6. Cilt sanatçısına ne denir?

Suç ve ceza konusu kaç sayfa?

Aklın, inancın ve eylemlerin vicdan ile muhakemesini tüm çıplaklığıyla yansıtan eser, sizi hem suçlu hem yargıç olduğunuz 705 sayfalık bir soruşturmanın içine çekiyor.

Amerikan cilt Baskı nedir?

Amerikan ciltleme , dokümanların sırttan tutkallanarak uygunlandığı bir ciltleme tekniğidir. Bu yöntemle formalar dört kenarından kesilir ve plastik tutkal ile sırtlarından birbirlerine yapıştırılır.Sırt yüzeyini tülbent (çaput bezi) ya da değişik kalınlılardaki tel ile daha da sağlamlaştırmak mümkündür.

Kitabın dağılmasını önleyen kısma ne denir?

Kitap ciltleme bir sanattır ve kültürümüzde değerli bir yere sahiptir. ... Mecmua ya da kitapların dağılmasını önlemek, sayfalarını bir arada tutmak ve sayfa sıralamasının bozulmadan bir arada durmasını sağlamak için kullanılan bu koruyucu kapağa 'cilt' denilmektedir. Cilt sözcüğü Arapça “deri, kılıf” manasına gelmektedir.

Şemse cilt nedir?

18 ve 19. yüzyılda görülen ve kafes şemse olarak da adlandırılan bir süsleme tarzından ismini almıştır. Kabın üzerine ezilmiş altın ile parmaklıklar şeklinde çizgilerle yapılan tezyinat, orta kısımda veya kap yüzeyinin tamamına yayılmış hâlde bulunur.

Cilt sanatçısı ne iş yapar?

Ciltçilik ise “elle yazılmış veya basılmış bir eserin sayfalarını bir araya toplayıp son biçimini vermek, kitabı hem süsleyecek, hem dış etkilerden koruyacak sert veya yumuşak bir kapak geçirmek için uygulanan işlemlerin tümünü kapsayan bir sanat dalıdır”. Bu işi yapan sanatçılara “mücellid” adı verilmektedir.

Cilt sanatçısına ne denir?

Cilt işini yapan sanatçılara “mücellit” denir.