Anestezi Bölümü mezunları ne kadar maaş alır?

İçindekiler:

  1. Anestezi Bölümü mezunları ne kadar maaş alır?
  2. Anestezi Teknisyeni nedir maaşı?
  3. Anestezi nedir maaşı ne kadar?
  4. Anestezi teknisyeni nerelerde çalışabilir?
  5. Anestezi teknisyeni olmak için hangi bölüm okunmalı?
  6. Anestezi Teknikeri başka ne iş yapabilir?

Anestezi Bölümü mezunları ne kadar maaş alır?

Yeni mezun olan bir Anestezi Teknikeri devlette 4600 TL maaş alırken, artık bu işe yıllarını vermiş ve tecrübe etmiş Anestezi Teknikeri maaşları; döner sermaye, tutulan nöbetler ve belirtilen diğer unsurlar ile birlikte bu maaş 6500 TL'ye kadar yükselerek artış göstermektedir.

Anestezi Teknisyeni nedir maaşı?

Anestezi teknikerlerinin maaşları çalıştıkları sağlık kuruluşuna göre değişmektedir. Çünkü anestezi teknikerlerinin maaşları da değişiklik gösterebilir. Buna göre anestezi teknikerleri en düşük 2 bin 300 lira maaş alırlar.

Anestezi nedir maaşı ne kadar?

Anestezi teknikeri taban maaşı 2500 lira civarındayken, aldıkları döner sermaye ve diğer yan ödemeler ile birlikte maaş 4000-4500 ₺ dolaylarına çıkabilmektedir. Özel hastanelerde çalışan anestezi teknikerleri kimi zaman daha düşük maaşlar alırken, kimi zaman daha yüksek maaşlar alabilmektedir.

Anestezi teknisyeni nerelerde çalışabilir?

Anestezi Programı mezunları için iş imkânları nelerdir? Anestezi Programı mezunları; Kamu hastaneleri, üniversite ve özel hastanelerin ameliyathane, acil servis, reanimasyon servisi ve ağrı odalarında, özel tıp merkezlerinin ameliyathane ve acil servislerinde, tüp bebek merkezlerinde kariyer oluşturabilir.

Anestezi teknisyeni olmak için hangi bölüm okunmalı?

Anestezi uzmanı olmak için sağlanması gereken ilk şart tıp fakültesi mezunu olmaktır. Üniversitelerin 6 yıllık tıp fakültelerinden mezun olduktan sonra her yıl yapılan TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sınavında başarılı olmak ve bu alanda uzmanlaşmak gerekir. Anestezi uzmanlığı bölümü de 4 senedir.

Anestezi Teknikeri başka ne iş yapabilir?

''Anestezi bölümü mezunları özel ve devlete bağlı hastanelerde ameliyathane bölümünde görev yapar. Bunun dışında sağlık sektöründe belki de en geniş bilgilere ve el becerilerine sahip bölüm olduğu için bazı şirketlerde hemşire, acil tıp teknisyeni olarak da görev alabilirler.