Yoksul kelimesi eş sesli midir?

İçindekiler:

  1. Yoksul kelimesi eş sesli midir?
  2. Yoksul ve fakir eş anlamlı mıdır?
  3. Yoksul zıt anlamlısı ne?
  4. Yarar kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  5. Islağın zıt eş anlamlısı nedir?
  6. Fakirin eş ve zıt anlamı nedir?
  7. Fakirin zıt ve eş anlamlısı nedir?
  8. Yoksul kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  9. Yarar zarar eş anlamlı mıdır?
  10. Islak yaş zıt anlamlı mı eş anlamlı mı?
  11. Harpın eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  12. Fakirin terim anlami nedir?
  13. Beyaz zıt anlamı nedir?
  14. Zararın eş zıt anlamlısı nedir?

Yoksul kelimesi eş sesli midir?

Geçim sıkıntısı yaşayan pek çok insan için yoksul kelimesi kullanılır. ... Bu kelimeye eş anlamlı olarak ayrıca fakir sözcüğü üzerinden de değerlendirebilirsiniz. Yoksulun Anlamlısı Yoksulun anlamlısı olarak fakir sözcüğü karşımıza çıkıyor.

Yoksul ve fakir eş anlamlı mıdır?

Fakir kelimesinin eş anlamlısı 'yoksul' ve 'fukara' olarak bilinmektedir.

Yoksul zıt anlamlısı ne?

Yoksul Kelimesinin Zıt Anlamlısı Olan Kelimeler Yoksul kelimesi de bunlardan biridir. Yoksul kelimesinin zıt anlamlısı zengindir. Bunun dışında bir de eş anlamlısı vardır. Eş anlamlısı ise fakirdir.

Yarar kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yarar kelimesinin eş anlamı olan sözcükler. Elde edilen iyi bir sonuç ya da elverişli gibi anlamlar üzerinden yarar kelimesi gündelik yaşamda çok sık kullanılmaktadır. TDK'ya göre ise bu kelimenin eş anlamlısı, 'fayda' sözcüğüdür.

Islağın zıt eş anlamlısı nedir?

Islak sözcüğünün tek zıt anlamı kuru olarak kabul edilir.

Fakirin eş ve zıt anlamı nedir?

Fakir Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? TDK sözlüğünde Fakir kelimesi; geçimini zorlukla sağlayan, fukara, yoksul zengin karşıtıdır. Birkaç farklı anlamı daha bulunur. Fakat fakir kelimesi ile aynı anlamı yoksul ve fukaradır.

Fakirin zıt ve eş anlamlısı nedir?

Fakir kelime anlamı olarak yoksul anlamına gelmektedir. Genel olarak güçlükle geçinen ve kazancının geçinmek için yeterli olmadığı durumlarda kullanılmakta olan bir kelimedir. Fakir kelimesinin zıt anlamlısı ise zengin kelimesidir. Zengin kelimesi fakir zıt anlamlısı olarak bilinir.

Yoksul kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

'Kendisini geçindirebilecek parası, malı veya geliri az, ya da hiç olmayan, geçinmekte büyük zorluk çeken, ülke, şehir veya kişi' anlamı taşır. Yoksul kelimesinin zıt anlamlısı, zengin ve varlıklıdır. Eş anlamlısı ise, 'fakir'dir. Fukara ve çorak kelimeleri de yine anlamdaşı olarak kullanılabilir.

Yarar zarar eş anlamlı mıdır?

Zıt anlamlı kelimeler yerine karşıt anlamlı kelimeler de denilebilmektedir. Zarar kelimesinin zıt anlamlısı fayda, yarar kelimeleridir.

Islak yaş zıt anlamlı mı eş anlamlı mı?

Yaşın Zıt Anlamlısı Olan Kelimeler Islak kelimesinin karşılığı olan yaş kelimesinin zıt anlamlı sözcüğü ise kuru olmaktadır.

Harpın eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Sözlük anlamı barış olan Hazar sözcüğü de harp kelimesinin zıt anlamlısıdır. Huzur sözcüğünün kökeni de Hazar'dır.

Fakirin terim anlami nedir?

Fakīr kelimesi Arapça'da "delmek, kazmak, kırmak" mânalarına gelen fakr kökünden sıfat olup asıl anlamı "omurgası (fekār) kırılmış kimse"dir. Bu durumdaki insan gibi bir işe güç yetirememesi, başkasına muhtaç olması sebebiyle maddî bakımdan sıkıntı içinde bulunan kimseye de fakir denildiği ifade edilir (bk.

Beyaz zıt anlamı nedir?

Beyaz sözcüğünün zıt anlamlısı da en az kendisi kadar sık kullanılan bir sözcüktür. Beyaz kelimesinin yalnızca bir tane zıt anlamı bulunur. Beyaz kelimesinin zıt anlamı ise siyah sözcüğüdür. Siyah sözcüğü, dilimizde çok sık kullanılan kelimeler içerisinde yer alır.

Zararın eş zıt anlamlısı nedir?

Zarar kelimesinin zıt anlamlısı yarar sözcüğüdür.