Atatürk Fenerbahçe'yi ne zaman ziyaret etti?

İçindekiler:

  1. Atatürk Fenerbahçe'yi ne zaman ziyaret etti?
  2. Atatürk Fenerbahçe defterine ne yazdı?
  3. Mustafa Kemal Atatürk Beşiktaşlı mı?
  4. Ataturk Galatasaray Lisesini ilk kez ne zaman ziyaret etti?
  5. Atatürk'ün hangi rengi seviyor?

Atatürk Fenerbahçe'yi ne zaman ziyaret etti?

Mustafa Kemal Paşa'nın Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ziyareti. (03.05.1918) | İşte Atatürk | Atatürk Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey.

Atatürk Fenerbahçe defterine ne yazdı?

Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 Mayıs ziyareti sırasında, hatıra defterine yazdığı satırlar şöyle: "Fenerbahçe Kulübü'nün her tarafa mazhar-i takdir olmuş bulunan asari mesaisini işitmis ve bu kulübü ziyaret ve erbab-ı himmeti tebrik etmeyi vazife edinmiştim. Bu vazifenin ifası ancak bugün müyesser olabilmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk Beşiktaşlı mı?

Válá Somalı ''Türk Sporunda Bir Asır'' kitabında gayet net bir biçimde özetliyor fikrini: ''Atatürk gerçek bir Beşiktaşlı idi.'' Somalı'ya göre, ''Atatürk'ün Beşiktaş ile ilgisi 1915'de Çanakkale Müdafii olarak adını dünya tarihine yazdırmadan önce başlamıştı.'' Dolayısıyla, Atatürk'ün 1918'de ilk kez Fenerbahçe'yi ...

Ataturk Galatasaray Lisesini ilk kez ne zaman ziyaret etti?

Galatasaray Lisesi'ni İlk Ziyareti "3.12.1930; Reisicumhur Gazi Hz. saat ikide otomobille saraydan hareket ederek sıra ile Harp Akademisi, Mülkiye ve Harbiye Mekteplerini... buradan Galatasaray Lisesi'ni teşrif ettiler.(...) Galatasaray Lisesi'nde kütüphanenin hatıra defterini imzaladılar.

Atatürk'ün hangi rengi seviyor?

Beyaz renk favorisiydi. Öyle ki gömleklerinin hepsi beyaz renkliydi.