Değer kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Değer kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Içten eş anlamı ne?
  3. Olay kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Kıymet değer eş anlamlı mıdır?
  5. Büyüğün eş anlamlısı ne demek?
  6. Olay yerine hangi kelime?
  7. Büyüğün eş sesli anlamı nedir?
  8. Büyük Kocaman eş anlamlı mı?
  9. Olay vaka eş anlamlı mıdır?

Değer kelimesinin eş anlamı nedir?

Değer Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler Değer, bir şeyin önemini belirtmek için kullanıldığında “kıymet” ile anlamdaş olmaktadır. Bir şeyin para ya da benzer bir ölçüyle değerlendirildiği durumda ise eş anlamı “paha” olmaktadır. Paha ile anlamdaş olarak da bedel sözcüğünün kullanıldığı görülmektedir.

Içten eş anlamı ne?

Samim kökünden türetilen bu kelime içten kelimesiyle anlamlıdır. Yapay kelimesinin karşıtı olan doğal sözcüğü mecazen içten anlamına gelir.

Olay kelimesinin eş anlamı nedir?

Olay Eş Anlamlısı Gündelik yaşamda pek çok değişik durum, olgu ya da etmen karşısında kullanılan olay kelimesi, aynı zamanda eş anlamlı sözcüğü üzerinden de ele alınmaktadır. Bu doğrultuda alternatif olarak olay kelimesine karşılık eş anlamlı kullanabileceğiniz sözcük, 'hadise' biçiminde karşımıza çıkmaktadır.

Kıymet değer eş anlamlı mıdır?

Kıymet kelimesi birden fazla eş anlamlı kelime ile ifade ediliyor. Değer veya önem kelimeleri de kıymet kelimesi ile aynı anlama geliyor. Ayrıca paha kelimesi de kıymet kelimesinin anlamlıları arasında yer alıyor. Eder ve bedel kelimeleri de kıymet kelimesine eş anlam olarak tercih edilebiliyor.

Büyüğün eş anlamlısı ne demek?

Büyük Kelimesin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Nelerdir? Büyük kelimesine eş anlamlı olarak kullanılabilecek sözcükler, kaynaklarda şu şekilde sıralanmıştır; Koca, kocaman, muhteşem, yüce, makro, kodaman, iri, üstün.

Olay yerine hangi kelime?

Özellikle resmi kurumlar ve tehlikeli olaylar karşısında alternatif olarak vaka kelimesi daha fazla kullanılmaktadır. Çok fazla olmasa bile birçok değişik noktada hadise kelimesi de değerlendirilir. Kurgu amaçlı olarak ise hikaye kelimesi de yine olay sözcüğü yerine eş anlamlı şekilde değerlendirilmektedir.

Büyüğün eş sesli anlamı nedir?

Büyük kelimesine anlamlı olarak kullanılabilecek sözcükler, kaynaklarda şu şekilde sıralanmıştır; Koca, kocaman, muhteşem, yüce, makro, kodaman, iri, üstün.

Büyük Kocaman eş anlamlı mı?

Kocaman kelime anlamı olarak büyük ve çok iri demektir. Kocaman kelimesine yaklaşık 4 adet eş anlamlı kelimeler bulunmaktadır. Kocaman kelimesinin eş anlamlı kelimeleri arasında iri, büyük, hantal ve koca kelimeleri yer almaktadır.

Olay vaka eş anlamlı mıdır?

Olmak fiilinden türetilen olay kelimesi vaka ile eş anlamlıdır.