Aylık prim ve hizmet belgesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Aylık prim ve hizmet belgesi ne demek?
  2. Aylık prim ve hizmet belgesi ne zaman verilir?
  3. Aylık prim ve hizmet belgesi en geç ne zaman Sgk'ya verilir?
  4. Resmi Tatilde işten çıkış yapılır mı?
  5. Sigorta bildirgesi en geç ne zaman verilir?

Aylık prim ve hizmet belgesi ne demek?

Aylık Prim ve Hizmet Belgesi'nin kısaltması olan APHB, Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'nın, işverenin çalıştırdığı personelin sigortalılık durumu ve sigorta kapsamını belirleyen ve çalışanların iş ve günlük yaşamında yaşayabileceği sorunların, sigorta kapsamında karşılanması noktasında bir denetim sağlanmasını amaçlayan ...

Aylık prim ve hizmet belgesi ne zaman verilir?

takip eden ayın 23'üne kadar, Kuruma, e-sigorta kanalıyla gönderilmesi veya kağıt ortamında verilmesi halinde yasal süresi içinde verilmiş kabul edilir.

Aylık prim ve hizmet belgesi en geç ne zaman Sgk'ya verilir?

Sigortalıların cari aya ait prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini içeren muhtasar ve prim hizmet beyannamesi en geç ertesi ayın 26 ıncı günü saat 23.59'a kadar yetkili vergi dairesine verilecektir.

Resmi Tatilde işten çıkış yapılır mı?

Pazar günleri her ne kadar resmi tatil günü olsa da özel sektör işyerleri açısından çalışmaya engel değildir. ... Sigortalı işten ayrılış bildirgesinin verilme süresi ise 10 gündür. Sigortalının işten ayrıldığı tarihten itibaren 10 gün içerisinden işten ayrılış bildirgesinin verilmesi gerekir.

Sigorta bildirgesi en geç ne zaman verilir?

Ayın 15'i ile müteakip ayın 14'ü arasındaki çalışmaları karşılığı ücret alan sigortalılar için en geç belgenin ilişkin olduğu ayı izleyen ayın 23'ünde, saat 23.59'a dek e-Sigorta aracılığıyla SGK'ya göndermesi zorunludur.