Pineal bez ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Pineal bez ne işe yarar?
  2. Pineal bezi neresi?
  3. Pineal bezden ne salgılanır?
  4. Pineal bezde kist tehlikeli midir?
  5. Pineal kist nelere sebep olur?
  6. Epifiz bezini ne çalıştırır?
  7. Retansiyon kisti tedavisi nedir?
  8. DMT fazla salgılanırsa ne olur?
  9. Epifiz bezi hangi bitki iyi gelir?
  10. Maksiler sinüste retansiyon kisti nedir?

Pineal bez ne işe yarar?

Epifiz, omurgalıların beyninde yer alan mercimek tanesi büyüklüğünde bir bezdir. Uyku paternini ve mevsimsel fotoperiyotları düzenleyen melatonini ve DMT salgılar. Diğer ismi pineal bezdir.

Pineal bezi neresi?

Pineal bez; beynin derininde arka kısmına yakın yaklaşık 5-8 mm x 3-5 mm boyutlarında minicik bir hormonal bezdir. Böbreklerden sonra vücutta kan akımından en zengin ikinci organımızdır. Ovalimsi bir şekli olan pineal bez bir sapla beynin 3. ventrikülüne (beyin boşluğu) bağlıdır.

Pineal bezden ne salgılanır?

Nöroendokrin bir organ olan pineal bez, fonksiyonlarını sirkadiyan bir ritimde ve karanlıkta salgıladığı melatonin hormonu aracılığı ile gösterir. Melatoninin başta endokrin sistem olmak üzere, vücudun diğer fizyolojik fonksiyonları üzerine de etkileri olduğu bildirilmektedir.

Pineal bezde kist tehlikeli midir?

Dr. Türkkahraman, “Pineal bezdeki bu kistler 5 milimetreye kadar zararsız olarak kabul ediliyor. Boyutları 10-15 milimetreyi aştığında tehlikeli olabiliyor.

Pineal kist nelere sebep olur?

Başağrısı, nöbet geçirme, görme bozuklukları, ışığa aşırı duyarlılık şikayetler olursa Doktora başvurmak gerekir. Kist, beyin sıvısının geçiş yollarını tıkayarak Hidrosefali dediğimiz beyin suyunun artmasına neden olabilir. Eğer sıvı toplanmasına (hidrosefali) neden olmamış ise ; tedavisine gerek yoktur.

Epifiz bezini ne çalıştırır?

Epifiz bezinin psişik farkındalığı artırmak için güneş kadar serotonin hormonuna da ihtiyacı vardır. da epifiz bezi için çok besleyici olacağını söyleyebiliriz. Serotonin üreten gıdalar ise badem, muz, acı biber, pirinç, patates ve börülcedir.

Retansiyon kisti tedavisi nedir?

Kistlerin ilaçla tedavisi yoktur. Tedavi gerektirecek yer ve büyüklükte ise ameliyatla alınması gerekir.

DMT fazla salgılanırsa ne olur?

Şamanların beyinlerinde yüksek DMT salgılaması olduğu düşünülüyor. Peygamber hastalığı olarak da bilinen temporal lob epilepsisi, beyinde yüksek miktarda DMT salgılamasına sebep olduğu için, farklı boyutlara kapılar açıyor ve bir takım şizofrenik sanrılara sebep oluyor.

Epifiz bezi hangi bitki iyi gelir?

Kalın yaprakları bulunan lahana, şalgam, Çin lahanası ve hardal otu tarzındaki besinler epifiz bezi açısından çok besleyici bitkilerdir. Epifiz bezi bitkilerden yeşil renk veren özellikleri alarak vücudun çeşitli yerlerine dağılmasına olanak sağlamaktadır.

Maksiler sinüste retansiyon kisti nedir?

Retansiyon kistleri ince bir zar ile çevrili, içi sıvı dolu ve tamamen iyi huylu oluşumlardır. Kötü huylu tümörlere dönüşmezler ve vücutta başka yerlere yayılmazlar. Maksiller sinüsteki küçük kistlere müdahale edilmesine çoğunlukla gerek yoktur.