Doktora Araştırma Bursu nedir?

İçindekiler:

  1. Doktora Araştırma Bursu nedir?
  2. Doktora burs Başvuruları Ne Zaman?
  3. Çalışanlar doktora bursu alabilir mi?
  4. Araştırma bursu nedir?
  5. Doktora öğrenci bursu ne kadar?
  6. Doktora Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?
  7. YÖK doktora Bursu çalışanlara verilir mi?
  8. Fulbright bursu kimler başvurabilir?
  9. YÖK bursu kaç TL?

Doktora Araştırma Bursu nedir?

Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu, her bursiyer için yıllık maksimum 50.000 ABD Doları'na kadar eğitim ücreti ve masraflarını kapsamaktadır. Gidilen şehre bağlı olarak bir çizelge üzerinden belirlenen aylık yaşam masrafları, 1.000 ABD Doları kitap masrafı ve 350 ABD Doları yerleşme masrafı bu tutara dahildir.

Doktora burs Başvuruları Ne Zaman?

Devlet Yükseköğretim Kurumları başvurmak istedikleri alanlar için 02-30 Temmuz 2021 (Saat17:00) tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr/burslar adresinden başvuru yapacak olup, doldurulan formların elektronik hallerini Rektörlükler aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza ulaştıracaklardır.

Çalışanlar doktora bursu alabilir mi?

Burs miktarları programın internet sayfasında yer almaktadır. 3.1.7. Kamuda ya da özel sektörde çalışanlar da dâhil olmak üzere başvuru için aranan koşulları sağlayan tüm lisans sonrası bütünleşik doktora veya tezli yüksek lisans sonrası doktora öğrencileri başvuru yapabilir.

Araştırma bursu nedir?

Araştırma Bursu Programı (3-12 aylık) Araştırma Bursu Programı; uluslararası araştırmacıların ve akademisyenlerin Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinde Türk akademisyenler ile birlikte, kendi alanlarıyla ilgili akademik araştırma iş birliği yapabilmelerini teşvik etmek amacıyla tasarlanmış bir programdır.

Doktora öğrenci bursu ne kadar?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2020 itibarıyla YÖK 100/2000 Doktora Projesi kapsamında doktora eğitimi yapan öğrencilerin burs miktarında artış sağlanacağını belirterek, "Türkiye'nin 100 öncelikli alanda doktora yapan öğrenciler, aylık lira burs ile desteklenecek." dedi.

Doktora Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet Yükseköğretim kurumları, başvurmak istedikleri alanlar için – 19 Haziran 2019 (Saat17:00) tarihleri arasında https://webuyg.yok.gov.tr/doktora adresinden başvuru yapacak olup, doldurulan formları Rektörlükler aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza ulaştıracaklardır.

YÖK doktora Bursu çalışanlara verilir mi?

Artık Çalışan Öğrenciler de Burs Alabiliyor Üniversitelerimize verilen kontenjanlara herhangi bir işte çalışan öğrenciler de başvuruda bulunabilecektir (657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/ Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında).

Fulbright bursu kimler başvurabilir?

Kimler Başvurabilir ? Öğrenciler: Güz 2020 dönemi sonrasında genel not ortalaması 4.00'lük sistemi kullanan üniversiteler için en az 3.'lük sistemi kullanan üniversiteler için en az 76.66 olanlar (akademik başarının mezun olana kadar sürdürülmesi gerekmektedir.)

YÖK bursu kaç TL?

Yukarıda yer alan şartları sağlayan öğrencilere zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi (4 yıl, çift anadal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2, üzerinden 65'in altına düşmemesi şartıyla 2021 yılı için aylık 850 TL ...