Fon perde rengi nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Fon perde rengi nasıl olmalı?
  2. Fon perde neden kullanılır?
  3. Fon Perde boyu nasıl olmalı?
  4. Güneşlik ne için kullanılır?
  5. Perde yere değmeli mi?
  6. Mutfak perdesi Hangi kumaştan yapılır?
  7. Fon perde ölçüsü kaç olmalı?

Fon perde rengi nasıl olmalı?

Fon perde seçiminde genellikle tül rengi beyaz olarak belirlenir. Beyaz renk birçok fon perde ile eşleşebilir. Yalnızca salonunuz değil evinizin her bölümünde fon perde kullanabilirsiniz. Seçim yaparken ise mobilyalarınızın rengini ve desenini göz önünde bulundurmanız gerekir.

Fon perde neden kullanılır?

Oysa fon perdeler, renkleri ve desenlerinden bağımsız olarak, yalnızca hava karardıktan ve içeride ışıklar yandıktan sonra evinizin mahremiyetini korumak amacıyla üretililir ve kullanılırlar. Fon perdeler pek çok farklı kumaştan ve pek çok farklı dokuma tekniği ile üretilebilirler.

Fon Perde boyu nasıl olmalı?

Perdeyi dekor için kullanmak istiyorsanız, enine geniş ölçü vermemeye çalışmalısınız. Aksi takdirde sabahleyin eve giren güneş ışını kesilebilir. Bunun için ise ideal fon eni 70-90 cm arasıdır. Pencere çerçevesinin iki tarafından da eşit miktarda dağıtarak toplam 40 santim taşırarak ölçü almanız tavsiye edilir.

Güneşlik ne için kullanılır?

Evlerde tercih edilmiş olan perdelerin birçok farklı modeli vardır. Hem klasik hem de modern perde olarak tanımlanan ürünlerde, güneşlik mutlaka bulunur. Güneşlik adı verilen perde, ışığın girmesini engelleme özelliğine sahiptir. Güneşlik perde modelleri çok değişik desenler ve figürler ile dikkat çeker.

Perde yere değmeli mi?

perdeleriniz kesinlikle yerlere değmemelidir. Bu uyarıyı dikkate alarak perdenin boyunu doğru bir şekilde alın. Geleneksel olarak yapılan perdeler genellikle pileli olarak yapılır. Bunun için pencerenin genişliğinin en az 2 veya 2.5 metre daha fazla olmalı.

Mutfak perdesi Hangi kumaştan yapılır?

Perde yapımında kullanılan kumaşlar; Tül perde Organze, vual, tergal, ipek tül perdeler, Keten, ipek, vual, tafta, jakarlı, saten, polyester gibi kumaşlardır. Modern veya klasik tüm mekanların vazgeçilmezleri olan bu kumaş türleri kişilerin zevkine ve evlerinizdeki mobilyaların modeline göre değişir.

Fon perde ölçüsü kaç olmalı?

FON PERDE ÖLÇÜSÜ Perdeyi dekor için kullanmak istiyorsanız, enine geniş ölçü vermemeye çalışmalısınız. Aksi takdirde sabahleyin eve giren güneş ışını kesilebilir. Bunun için ise ideal fon eni 70-90 cm arasıdır.