Bambu ağacı nasıl bir şey?

İçindekiler:

  1. Bambu ağacı nasıl bir şey?
  2. Bambu bahçede yetişir mi?
  3. Bambu ağacı nasıl bakılır?
  4. Bambu bitkisi toprakta yetişir mi?

Bambu ağacı nasıl bir şey?

Bambu ağacının yetişme süreci oldukça meşakkatlidir. Bu ağaç ekildikten sonra yaklaşık 5 yıl boyunca hiç büyümez. 5 yılın sonunda filizlenmeye başlar Ama daha sonraki süreçte oldukça hızlı bir şekilde büyür. Daha sonra ise metrelerce uzunluğa erişmesi söz konusudur. Kalın gövdesi toprağın altında yer alır.

Bambu bahçede yetişir mi?

Kökeni Doğu Asya Himalaya etekleri olmakla birlikte, güneyde özellikle sulak alanlar ve bataklıklarda da yetişir. Latince adı Phyllostachys olan bambu, Buğdaygiller ailesindendir. Japon Zen bahçelerinin vazgeçilmez bitkisi olan bambular, Zen bahçesi tasarlayan meraklılar için vazgeçilmez bir bitkidir.

Bambu ağacı nasıl bakılır?

Bambu çiçeği aydınlık ya da yarı gölge ve ılık yerlerde daha güzel bir görünüm sergiler. Suda yetiştiriliyorsa 10 santim kadar su koymak, suyunu haftada bir yenilemek gerekir. Birkaç damla bitki besini kullanılması bambu çiçeğinin sağlıklı bir şekilde gelişimine devam etmesini sağlayacaktır.

Bambu bitkisi toprakta yetişir mi?

Köklenen bambu çiçeğini toprakta yetiştirmek için torf, bahçe toprağı ve kum eşit oranda karıştırılabilir. Toprağın hava alması için bir miktar ağaç kabuğu da eklenebilir. Bambu çiçeği ekimi için drenaj delikleri olan dar ve uzun bir saksı tercih edilebilir. ... Bambu bitkisi saksıya dikilir.