Kredi sicil affı yasalaştı mı?

İçindekiler:

  1. Kredi sicil affı yasalaştı mı?
  2. Sicil Affı Kanunu yürürlüğe girdi mi?
  3. Findeks kanuni takip Ne zaman silinir?
  4. Kara listeden çıkmak için ne yapmak lazım?
  5. SGK prim borcu affı ne zaman çıkacak 2021?
  6. 2021 yapılandırma neleri kapsıyor?

Kredi sicil affı yasalaştı mı?

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda ''sicil affı'' olarak bilinen ''Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Tasarı'', kabul edilerek yasalaştı.

Sicil Affı Kanunu yürürlüğe girdi mi?

Düzenleme 9 Haziran 2021 tarihli ve 31506 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak aynı tarih itibariyle yürürlüğe girmiştir. Sicil affı'nın kapsamı nedir?

Findeks kanuni takip Ne zaman silinir?

BANKA SİCİLİ NASIL SİLİNİR? Eğer borcunuzu 90 gün boyunca ödemedi iseniz ve yasal takip sürecine girdiyseniz artık kara listeye girmiş olursunuz ve bunun geri dönüşü maalesef yok. Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından tutulan sicil kaydınızın silinmesi için borcunuzu ödedikten sonra 5 sene geçmesi gerekir.

Kara listeden çıkmak için ne yapmak lazım?

Mevcut kredi, kredi kartı, çek ya da senet ödemelerinizin üst üste yapılmaması durumunda isminiz Merkez Bankası veritabanındaki listeye eklenir. Bu listeden adınızın çıkması için ise, mevcut borcunuzu tamamen ödemeniz gerekir. Borcunuzu tamamen ödedikten sonra da 5 yıl süreyle adınız bu listede tutulur.

SGK prim borcu affı ne zaman çıkacak 2021?

GSS borçları da yapılandırma kapsamında Bugüne kadar hiç gelir testi yaptırmamış ve ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin ise 30 Kasım 2021'e kadar gelir testi yaptırması şartıyla borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek.

2021 yapılandırma neleri kapsıyor?

BORÇ YAPILANDIRMA 2021 NELERİ KAPSIYOR? Kanunla yapılandırma kapsamına alınacak 30 Nisan 2021 dahil bu tarihten önceki dönemlere ait borçlar şu şekilde; 1. Yasaya göre, vergi cezaları, SGK prim borçları, gümrük cezaları, öğrenci kredisi borçları yeniden yapılandırılması yapılacak.