Dhbt hangi puan türü?

İçindekiler:

  1. Dhbt hangi puan türü?
  2. Dhbt puanı ne işe yarar?
  3. Dhbt mülakat ne zaman 2020?
  4. Dhbt mülakat başvurusu nereye yapılır?
  5. Dhbt den sonra mülakat var mı?
  6. Dhbt mülakatları hangi illerde yapılıyor?

Dhbt hangi puan türü?

KPSS DHBT oturumlarına katılacak olan adaylardan ortaöğretim (lise) düzeyinde mezun olan İmam Hatip ve dengi liselerden mezun adayların Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak atanmaları için hesaplanacak olan puan türleri KPSS P122 puan türüdür.

Dhbt puanı ne işe yarar?

DHBT, KPSS aşamalarından birisidir. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır.

Dhbt mülakat ne zaman 2020?

Diyanet İşleri Başkanlığınca 11 Nisan Pazar günü yapılması planlanan 2020 DHBT sınavı gerçekleşti sınava giren arkadaşlara başarılar dileriz.

Dhbt mülakat başvurusu nereye yapılır?

Diyanet İşleri Başkanlığı henüz mülakat tarihini açıklamadı. Fakat, tarihi belirlendiği zaman Diyanet İşleri Başkanlığı sitesi üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuruda bulunduktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde mülakata çağrılacak adayların bir listesini yayınlayacak.

Dhbt den sonra mülakat var mı?

Bu her alan için böyledir.İmam-Hatiplikten tutunda Müezzin ve Kuran kursu öğreticiliği dahil tüm alımlardan DHBT Sınavından sonra mutlaka mülakat olur.

Dhbt mülakatları hangi illerde yapılıyor?

mülakat hangi illerde yapılır ? Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır.