Vergi numarası neye göre verilir?

İçindekiler:

  1. Vergi numarası neye göre verilir?
  2. Şahıs şirketi vergi numarası olur mu?
  3. VAT Number vergi numarası mı?
  4. Vergi no ile tc kimlik no aynı mı?
  5. E-devlet vergi numarası nasıl alınır?
  6. Türkiye vergi numarası nasıl alınır?
  7. Yabancılar için vergi numarası nasıl alınır?
  8. Bina için vergi numarası nasıl alınır?
  9. Her binanın vergi numarası var mıdır?
  10. Apartman yönetimi vergi numarası almak zorunda mi?
  11. Site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?
  12. Site yönetiminin vergi numarası olur mu?
  13. Site Yönetimi vergiye tabi mi?
  14. Site yönetimi vergi öder mi?
  15. Apartman yönetimi fatura almak zorunda mi?
  16. Site Yönetim Kurulu üyeleri aidat öder mi?
  17. Site Yönetimi fatura kesebilir mi?
  18. Apartman yöneticisi toplantı yapmadan aidat artırabilir mi?
  19. Apartman yöneticisi nelerden muaftır?
  20. Apartman yöneticisi masraflara katılır mı?
  21. Apartman yöneticisi kimler olamaz?
  22. Apartman aidatını ödemeyen hakkında ne tür işlemler yapılabilir?
  23. Apartman yöneticisi icra takibi yapabilir mi?
  24. Aidat borcu için ihtarname şart mı?

Vergi numarası neye göre verilir?

Vergi kimlik numarası 10 haneden oluşmaktadır. İlk 9 hanesi gerçek numara bilgisini tutmakta, 10. hanesi de kontrol/doğrulama amaçlı eklenmiştir.

Şahıs şirketi vergi numarası olur mu?

( Fatura, Mükellef olmayan tüketiciye kesilecek ise zorunlu değildir.) Firmanın vergi numarası yazılmalıdır. Firma Şahıs firması ise; TC Kimlik numarası(11 Hane) yazılmalıdır. Firma Şirket ise Vergi numarası(10 Hane) yazılmalıdır.

VAT Number vergi numarası mı?

Vergi dünyasında sıkça kullanılan VAT numarasının açılımı Value Added Tax'dir. Türkiye'de kullandığımız katma değer vergisi yani KDV anlamına gelir. VAT numarası işlemleri ilk olarak Fransa'da uygulanmaya başlanmıştır.

Vergi no ile tc kimlik no aynı mı?

Ancak 1 Kasım 2006 tarihine kadar vergi kimlik numarası gereken işlemlerde vergi kimlik numarası aranmaya devam edilecek. ... 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren ise tüm işlemlerde TC vatandaşı gerçek kişiler için vergi kimlik numarası olarak yalnızca TC kimlik numarası kullanılacak.

E-devlet vergi numarası nasıl alınır?

E-devlet internet adresine tıkladıktan sonra açılan ekranda bulunan bilgi formunu doldurmanız gerekmektedir. Adınız, soyadınız, baba adınız, doğum yeri ve doğum yılı bilgilerinizi sisteme girdikten sonra açılan ekrandan vergi kimlik numarası alınabilir.

Türkiye vergi numarası nasıl alınır?

Bunun için sırasıyla; ivd.gib.gov.tr adresine gidilir, Doğrulamalar bölümünden vergi kimlik numarası sorgulama işlemi seçilir, Aşağıda yer alan görselde görülebildiği gibi sırasıyla; soyad, ad, baba adı, doğum yeri ve doğum yılı bilgileri girilerek “Sorgula” ikonu seçilerek sorgulama tamamlanır.

Yabancılar için vergi numarası nasıl alınır?

Yabancılar İçin Potansiyel Vergi Kimlik Numarası vergi dairesine gitmeden interaktif vergi dairesi kullanılarak çevrimiçi alınmaktadır. Bu nedenle internetten çevrimiçi alınabilen numaralar için vergi dairesince başvuru kabul edilemeyecektir.

Bina için vergi numarası nasıl alınır?

Apartmanlar nasıl vergi numarası alır? Apartman yönetimi kat malikleri kurulunu toplayarak vergi numarası alınması ile ilgili bir karar alır. Almış olduğu kararın yazılı olduğu karar defterini notere onaylatarak bağlı bulunduğu ilçe sınırları içerisindeki vergi dairesine başvurarak vergi numarasını alabilirler.

Her binanın vergi numarası var mıdır?

Sitelerin, vergi mükellefiyeti gerektiren işlemlerinin olmadığı durumlarda vergi numaraları da olmak zorunda değildir. Siteler KDV, Kurumlar Vergisi ya da Gelir Vergisi mükellefi değillerdir. ... Bu vergi numarasına “Potansiyel Vergi Numarası” denir.

Apartman yönetimi vergi numarası almak zorunda mi?

Apartmanlar Vergi Numarası Almak Zorunda Mıdır? ... Apartmanlarda çalışan bina görevlisi ücretinden gelir vergisi kesintisi yapılmadığı ve bunun dışından herhangi bir vergi stopaj gerektiren bir ödeme söz konusu olmadığı durumda apartmanların vergi numarası alma zorunluluğu yoktur.

Site yönetimi için vergi numarası nasıl alınır?

Apartman yönetimi kat malikleri kurulunu toplayarak vergi numarası alınması ile ilgili bir karar alır. Almış olduğu kararın yazılı olduğu karar defterini notere onaylatarak bağlı bulunduğu ilçe sınırları içerisindeki vergi dairesine başvurarak vergi numarasını alabilirler.

Site yönetiminin vergi numarası olur mu?

Apartman ve site yönetimlerinin birtakım mali yükümlülükleri ve görevleri bulunuyor. Bu mali görev ve sorumlulukları arasında apartmana vergi numarası alınması da yer alıyor. ... Meskenlerde vergi mükellefiyeti gerektirecek bir işlem olmadığı durumlarda vergi idaresi ile ilgili bir yükümlülük bulunmuyor.

Site Yönetimi vergiye tabi mi?

Site yönetim kurulu; Kurumlar Vergisi Kanununda sayılan kurumlar arasında yer almadığından kurumlar vergisine tabi olmayıp; yürütülen faaliyetin adi ortaklık şeklinde değerlendirilerek; site maliklerinin adi ortaklığının ortağı olarak kabul edilmesi ve vergilemenin de adi ortaklığa ilişkin genel hükümlere göre ...

Site yönetimi vergi öder mi?

Site ve apartman yöneticiliğine bağlı olarak çalıştırılan ve kat malikleri arasından seçilen yönetici ve deneticilere yönetim giderlerine katılmama oranında yapılan ödemelerin gerçek ücret olarak kabul edilmemesi nedeniyle gelir vergisi tevkifatına tabi tutulmaması gerekmekte olup bu kişilere yönetim giderlerinin ...

Apartman yönetimi fatura almak zorunda mi?

Öte yandan bu belgeleri düzenlemek zorunda olmayan ancak iş hayatının içinde bulunan kişilerden de zaman zaman mal veya hizmet alımları yapılabilmektedir. ... Muafiyet kapsamında oldukları için de defter tutmak, fatura, fiş vb. belge düzenlemek ya da beyanname vermek gibi yükümlülükleri bulunmamaktadır.

Site Yönetim Kurulu üyeleri aidat öder mi?

Eğer bu konuda kat malikleri kurulu seçilen yöneticinin ücreti veya yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı konusunda herhangi bir karar almamış ise mevcut yönetici kendisine düşen yönetim giderlerinin yarısına katılmaz yani ödemez. ...

Site Yönetimi fatura kesebilir mi?

Site yönetimi fatura kesebilir mi? Site yönetimlerinin fatura kesebilmeleri için potansiyel vergi nosu alması gerekiyor. Ancak yönetimler genelde uğraşmak istemiyorlar bu durumda fatura site yönetim kurulu başkanının TC nosu ile de kesilebiliyor.

Apartman yöneticisi toplantı yapmadan aidat artırabilir mi?

Peki yönetici toplantı yapmadan, kat malikleri kurul kararı olmadan aidata zam yapabilir mi? Kat malikleri toplantısı ile yönetimin artan masrafları belgeleyebilmesi durumunda ve çoğunluk kararı alınması halinde aidata zam yapılması mümkündür.

Apartman yöneticisi nelerden muaftır?

Apartman yöneticileri su, asansör bakımı, temizlik gibi apartman giderlerinden muaf tutuluyor.

Apartman yöneticisi masraflara katılır mı?

Yönetici yönetim masraflarına katılmayabilir veya belirlenen oranda katılabilir. Ne oranda katılacağını kat malikleri kararlaştırabilir. Ancak onarım ve ısınma gibi masraflara diğer kat malikleri gibi katılmalıdır.

Apartman yöneticisi kimler olamaz?

Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi? Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor.

Apartman aidatını ödemeyen hakkında ne tür işlemler yapılabilir?

Bu aidatların ödenmemesi durumunda ise kat malikleri kanunu çeşitli yaptırımları da beraberinde getiriyor. Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından dava açılabiliyor ve icra takibi yapılabiliyor.

Apartman yöneticisi icra takibi yapabilir mi?

Apartman Aidat Borcu İcra Takibi, Apartman aidatının ödenmemesinden dolayı icra takibi başlatılması apartman yöneticisi ve diğer katlarda bulunan daire sahipleri tarafından başvurulan bir yöntemdir. Site ve apartmanlarda oturan kişiler apartman giderleri için üzerine düşen ödemeleri yapmak zorundadır.

Aidat borcu için ihtarname şart mı?

Ödenmeyen aidat alacakları için icra takibi aşamasına geçmeden önce ihtar göndermek zorunluluğu bulunmamaktadır. Uygulamada bazı site ve apartman yöneticilikleri tarafından nezaket amaçlı olarak zaman zaman bu tür uyarı mektubu veya ihtarnameler kat maliklerine veya kiracılara gönderilebilmektedir.