En yüksek asgari ücret hangi ülke?

İçindekiler:

  1. En yüksek asgari ücret hangi ülke?
  2. Isveç asgari ücret kaç frang?
  3. Isveç de işçi maaşları ne kadar?
  4. Türkiyenin yüzde kaçı asgari ücret alıyor?
  5. Asgari ücret ne kadar oldu?

En yüksek asgari ücret hangi ülke?

En yüksek asgari ücret ise 2.202 Euro ile Lüksemburg'da uygulanıyor. Bu ülkeyi 1.723 Euro ile İrlanda, 1.685 Euro ile Hollanda takip ediyor. Eurostat'ın açıkladığı verilere göre AB ülkeleri arasında en yüksek asgari ücreti Kuzeybatı Avrupa'da ülkeleri uygularken, en düşük asgari ücreti Doğu Avrupa ülkeleri veriyor.

Isveç asgari ücret kaç frang?

Dünyanın en çok pahalı ülkelerinden birisi olan İsviçre'de aylık asgari ücret İsviçre frangı ( TL) olacak.

Isveç de işçi maaşları ne kadar?

İsveç asgari ücretleri sendikalar ve işveren temsilcileri belirlemektedir. İsveç'te asgari ücret uygulaması resmi bir standarda göre yapılmamaktadır. İsveç'in ortalama yıllık maaşı 30.000 Euro olurken, bu da aylık olarak 2.500 Euro'ya denk gelmektedir.

Türkiyenin yüzde kaçı asgari ücret alıyor?

Eurofound verilerine göre 2017'de Avrupa Birliği üyesi ülkelerde asgari ücretin yüzde 10 altı ve yüzde 10 fazlası düzeyinde bir ücretle çalışanların oranı ortalama yüzde 9 düzeyinde. Türkiye'de ise asgari ücretin yüzde 10 fazlası ve altında ücretle çalışanların oranı yüzde 57'dir.

Asgari ücret ne kadar oldu?

Asgari ücret 2021 ne kadar? 2021 yılında geçerli olacak asgari ücret, yapılan yüzde 21,56'lık artışla brüt lira, net lira 90 kuruş olarak açıklandı. 2021 yılı için merak edilen bir diğer rakam da AGİ oldu.