Cocuklarda vücutta kabarma neden olur?

İçindekiler:

  1. Cocuklarda vücutta kabarma neden olur?
  2. Ciltte kabarma neden olur?
  3. Vucutta alerjik kabarmaya ne iyi gelir?
  4. Bebeklerin vücudunda kırmızı benekler neden olur?

Cocuklarda vücutta kabarma neden olur?

Bebeklerde kızarma ve kabarmaların genel nedenleri, sinek ısırığı, pişik, cilt kuruluğu, sıcak döküntüsü, kurdeşen, sivilce, besin alerjisi, diğer alerjiler gibi durumlar olabilir.

Ciltte kabarma neden olur?

Ciltteki kızarıklık ve kabarıklığın azalmasını önlemek için öncelikle kızarıklık ve kabarmaya neden olan alerjik reaksiyonların asıl sebebi tespit edilmelidir. Daha sonra da egzama, mantar enfeksiyonu, karaciğer hastalığı gibi pek çok nedenden dolayı ciltte kızarıklık ve kabarıklık meydana gelebilir.

Vucutta alerjik kabarmaya ne iyi gelir?

Limon suyu, ciltte oluşan alerjik kaşıntıyı giderme konusunda etkilidir. Kaşıntıyı gidermek için bir miktar limon suyunu sodayla karıştırmalısınız. Karışımı bir pamuk yardımıyla, kaşınan yere sürüp masaj yapabilirsiniz. Böylece kaşıntı birkaç dakika içinde gidecek ve kızarıklık da ortadan kaybolacaktır.

Bebeklerin vücudunda kırmızı benekler neden olur?

Bebek cildinde kızarıklık ve kabarmanın en sık görülen sebebi cilt kuruluğudur. Bebek cildinin nem tutma kapasitesi oldukça azdır. Nemsiz kalan cilt yüzeyinde kızarıklık ve kabarma görülmesi oldukça normal bir durumdur. Bu durumda bebeğinizin cildi onarıcı ve yatıştırıcı bir bakım rutinine ihtiyaç duymaktadır.