E-arşiv mi e-fatura mükellefi mi?

İçindekiler:

  1. E-arşiv mi e-fatura mükellefi mi?
  2. E-fatura nereden bakılır?
  3. E-arşiv fatura mükellefi kimlerdir?
  4. E-Fatura Başvuru kaç günde sonuçlanır?
  5. E-Fatura kullanıcısına e-Arşiv faturası kesilebilir mi?
  6. E arşiv fatura sisteme ne zaman düşer?
  7. E-arşiv fatura kimlere zorunlu?
  8. E-fatura nedir kimler zorunlu?
  9. Kimler e-Arşiv fatura kesmek zorunda?
  10. E-Arşiv fatura nedir nasil kesilir?
  11. E-Arşiv Fatura ne zaman kesilir?

E-arşiv mi e-fatura mükellefi mi?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.

E-fatura nereden bakılır?

e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-arşiv fatura mükellefi kimlerdir?

E-arşiv fatura mükellefleri, 433 sıra numaralı VUK Genel Tebliği kapsamında belirtilen şartları taşıyan kurumlardır. Bu doğrultuda genel olarak 2015 ve sonraki dönemlerde brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan işletme ve e-ticaret firmalarına e-arşiv fatura zorunluluğu getirilmiştir.

E-Fatura Başvuru kaç günde sonuçlanır?

Başvurunuzu tamamladıktan sonra 3-4 gün içerisinde mali mühür elinize ulaşır. Mali mühür elinize ulaştıktan sonra e-Fatura'ya geçiş işleminizi başlatabilirsiniz. Ayrıca gerçek kişiler de isterlerse faturalarını mali mühür ile imzalayabilir.

E-Fatura kullanıcısına e-Arşiv faturası kesilebilir mi?

e-Fatura yalnızca e-Fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-Fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı olması durumunda kullanılır. ... Hem e-Fatura hem de e-Arşiv kullanıcıları e-Fatura mükellefleri haricindekilere e-Arşiv faturası gönderebilir.

E arşiv fatura sisteme ne zaman düşer?

1. 1/1/2019 itibariyle e-arşiv rapor gönderimleri, aynı günün gecesinde otomatik olarak gönderilecektir. Gün içinde sistemimize düşen tüm e-Arşiv faturalar gece 00:00'dan sonra rapor haline getirelerek Gelir İdaresi Başkanlığının sistemine iletilecektir.

E-arşiv fatura kimlere zorunlu?

e-Arşive geçmek zorunlu mudur? ... VUK Genel Tebliği'ne göre tarihi itibarıyla internetten mal ya da hizmet satışı yapan işletmeler içinden cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olanlar e-Arşiv uygulaması kullanmak zorundadır.

E-fatura nedir kimler zorunlu?

Yıllık cirosu 5 milyon TL ve üzerindeki tüm işletmeler e-Fatura kullanmaya zorunludur. Ayrıca e-Faturanın avantajlarından yararlanmak isteyen işletmeler de gönüllü olarak bu uygulamaya geçiş yapabilirler. ... Ancak e-Fatura döneminde kestikleri faturaları 10 yıl süreyle saklamakla yükümlüdürler.

Kimler e-Arşiv fatura kesmek zorunda?

Kimler e-Arşiv kullanmak zorundadır? VUK Genel Tebliği'ne göre tarihi itibarıyla internetten mal ya da hizmet satışı yapan işletmeler içinden cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olanlar e-Arşiv uygulaması kullanmak zorundadır.

E-Arşiv fatura nedir nasil kesilir?

e-Arşiv Fatura Kapsamı Nedir?
  1. e-Fatura uygulamasına kayıtlı olanlara düzenlenen faturalar bu Tebliğ kapsamında e-Fatura olarak oluşturulur, iletilir, saklanır ve ibraz edilir.
  2. 509 Numaralı Genel Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına kaydı bulunmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv fatura kesilir.
Daha fazla öğe...

E-Arşiv Fatura ne zaman kesilir?

Sevk İrsaliyesi kullanılarak yapılan satışlarda, e-Fatura veya e-Arşiv Faturanın 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir. Hizmet teslimlerinde ise Sevk İrsaliyesi söz konusu olmadığı için e-Faturanın, hizmetin verildiği anda düzenlenmesi gerekmektedir.