APA Stili Kaynakça Nasıl Yazılır?

İçindekiler:

  1. APA Stili Kaynakça Nasıl Yazılır?
  2. Kaynakçada neler italik yazılır?
  3. Kaynakça hangi yazı tipi ile yazılır?
  4. APA 6 yazım kuralları nedir?
  5. Internet sitesi kaynak olarak nasıl yazılır?
  6. Tez hangi yazı tipi ile yazılır?
  7. Tez yazarken hangi punto ile yazılır?
  8. APA yazım kuralları nedir?
  9. APA 6 kuralları nedir?

APA Stili Kaynakça Nasıl Yazılır?

APA yönteminde metin içinde kaynak gösterilirken yazarın soyadı (ya da yazarların soyadları), yapıtın yayın tarihi ve alıntı yapılan sayfanın numarası (ya da sayfaların numaraları) belirtilir.

Kaynakçada neler italik yazılır?

Kitap ve rapor başlıkları italik; makale, bölüm ve web sayfa başlıkları tırnak işareti içerisinde yazılmaktadır. Kitap ya da rapor başlığı. (Yıl).

Kaynakça hangi yazı tipi ile yazılır?

Dipnotlar sayfanın her iki yanına yaslanacak biçimde Times New Roman karakter ve 10 punto ile yazılmalı; 1 satır aralığı verilmeli ve dipnottan sonra bir boşluk bırakılarak başlatılmalıdır. Kaynakça metni 11 punto ve tek satır aralığı kullanılarak, yazılmalıdır.

APA 6 yazım kuralları nedir?

Özet en az yüz, en fazla iki yüz kelime uzunlukta olmalı, özetin bir satır altına en az üç, en fazla altı kelimeden oluşan Türkçe anahtar kelimeler yazılmalıdır. Ayrıca özetin, başlığın ve anahtar kelimelerin İngilizceleri de bulunmalıdır.

Internet sitesi kaynak olarak nasıl yazılır?

Elektronik Kaynakların Kaynakçası Nasıl Yazılır Yazımızda, ödevimizde veya tezimizde internetten aldığımız bilgiler var ise bu bilgilere işaretleyerek (numara verilebilir) yazının en altında bu bilgileri hangi internet ortamından aldığımızın bilgileri veya adresleri (linkleri) kaynakça olarak belirtilir.

Tez hangi yazı tipi ile yazılır?

Tezde kullanılacak yazı karakteri, 12 punto Times New Roman olmalıdır. Metin dik ve normal harflerle yazılır. Alt ve üst indislerin yazımında, düz yazı büyüklüğünden 2 punto daha küçük bir karakter kullanılmalıdır. Karakter boyutları ve aralıklar, tezin değişik yerlerinde farklılıklar gösterebilir.

Tez yazarken hangi punto ile yazılır?

Ana metin içinde harfler kolay okunabilecek, gözü yormayacak büyüklükte (yazı tipine göre, en az 10, en çok 14 punto) seçilmelidir. Alt ve üst indislerin yazımında normal metinden daha küçük harfler kullanılmalıdır.

APA yazım kuralları nedir?

APA stili & Paraphrasing
  • Sayfada sağdan, soldan, alttan ve üstten 2,5cm aralık olmalıdır. ...
  • Paragraflara bir tab (1,25cm) içeriden başlanmalıdır.
  • Üst bilgi olarak sola, makalenin kısa adı tamamı büyük harflerle yazılmalıdır.
  • Üst veya alt bilgi kullanılarak yazarın adı kesinlikle yazılmamalıdır.
Daha fazla öğe...

APA 6 kuralları nedir?

APA 6. baskıya göre, 2-7 arasında yazara sahip olan çalışmaların tüm yazarlarının listelenmesi gerekirken, 8 ve daha fazla yazara sahip çalışmalar için ise ilk 6 yazar ve son yazarın adı eklenmek suretiyle listelenmesi gerekmekteydi.