İdrar yolları enfeksiyonuna ne sürülür?

İçindekiler:

  1. İdrar yolları enfeksiyonuna ne sürülür?
  2. Yeşil çay idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mı?
  3. Kekik idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi?
  4. Idrar yolu enfeksiyonu için hangi çay?
  5. Kekik çayı idrar yolu iltihabına iyi gelir mi?

İdrar yolları enfeksiyonuna ne sürülür?

Limon suyu içerek idrar yolu enfeksiyonunun tedavi edildiği söylenmektedir. Maydanozun da idrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. Çiğ olarak, özellikle de üzerine limon sıkılıp tüketilen maydanoz idrar yolu enfeksiyonuna oldukça iyi geldiği bilinmektedir.

Yeşil çay idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mı?

Güçlü bir antioksidan olan yeşil çayın aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarında da etkili olduğu açıklandı. Yaz hastalıklarının başında yer alan idrar yolu enfeksiyonlarında kullanılan yeşil çay, içerdiği polifenoller ile iyileştirici etkiye sahip...

Kekik idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi?

Yapılan bilimsel araştırmalar gösterdi ki bazı bitkilerdeki antibiyotikler sadece bakterilere değil, kronik idrar yolu enfeksiyonlarının önemli sebepleri olan mikoplazma ve virüslere karşı da etkili. Bu bitkilerin en önemlileri şunlar;kekik, adaçayı, altınotu, meyan kökü, lavanta ve civanperçemi.

Idrar yolu enfeksiyonu için hangi çay?

Ancak ilaç kullanmak istemeyen ya da bunlara karşı alerjisi bulunan kişilerin tedavi için başvurabileceği doğal yollar da bulunmaktadır. Bu bağlamda başvurulabilecek yollar; limon suyu, böğürtlen çayı, kızılcık suyu, karnabahar kürü ve turna yemişi çayı olarak listelenmektedir.

Kekik çayı idrar yolu iltihabına iyi gelir mi?

İşte kekik çayının faydaları: Zengin veya yağlı yiyeceklerin sindirimine yardımcı olmakla beraber idrar yolu sağlığı için de faydalı. Enfeksiyonları önlemeye ve sağlıklı bakterileri dengede tutmaya yardımcı olan kekik, otlar arasında en yüksek antioksidan seviyelere sahip olanı.