Milli fırkateyn nedir?

İçindekiler:

  1. Milli fırkateyn nedir?
  2. MİLGEM kaç gemi üretilecek?
  3. Milgem Korvet Projesi Nedir?
  4. Ilk milli fırkateyn nedir?
  5. Fırkateyn nasıl bir gemidir?

Milli fırkateyn nedir?

Keşif ve gözetleme, hedef tespit, teşhis ve tanıma, erken ihbar görevleri ile üs ve liman savunması görevlerini gerçekleştirecek fırkateynler, gelişmiş denizcilik özellikleriyle tamamen milli imkanlarla tasarlandı. Fırkateyn tamamlandığında tam boyunun 113 metre ve genişliğinin 14,4 metre olması planlanıyor.

MİLGEM kaç gemi üretilecek?

MİLGEM
Sınıf İsimleriAda Sınıfı,İstif Sınıfı, TF-2000 Sınıfı
OrijinTürkiye
Planlanan Gemi Sayısı15
İnşası Devam Eden Gemi Sayısı1
6 satır daha

Milgem Korvet Projesi Nedir?

Türk Deniz Kuvvetleri tarafından yönetilen proje, keşif, gözetleme, erken uyarı, denizaltı karşıtı savaş, yüzeyden yüzeye savaş, yüzeyden havaya savaş ve amfibi operasyonlar dahil olmak üzere bir dizi görevde kullanılabilecek çok amaçlı korvet ve fırkateynler geliştirmeyi hedeflemektedir.

Ilk milli fırkateyn nedir?

MİLGEM Projesi ile Türkiye'nin yerli olanaklarla ürettiği ilk fırkateyni TCG İstanbul, 23 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle denize indirilecek. ... Eylül 1963'te TCG Koçhisar'la atılan adımların 2008 yılından sonra hızlanmasıyla inşa edilen tam donanımlı fırkateyn, Türk donanmasının amiral gemisi olacak.

Fırkateyn nasıl bir gemidir?

Fırkateyn veya Firkate, büyük gemileri destekleyen, nispeten küçük; çeşitli tonajlarda olmakla birlikte genelde 20 tonluk modern savaş gemisidir. ... Nispeten küçük ve hızlı olması sebebiyle, savaşlarda büyük gemilere destek verme veya kısa süreli savaşlara katılma hizmetinde bulunur.