Kuru fasulye nasıl elde edilir?

İçindekiler:

  1. Kuru fasulye nasıl elde edilir?
  2. Kuru fasulye hasadı ne zaman olur?
  3. Kuru fasulye dönüme ne kadar verir?
  4. Fasulye ne zaman toplanır?
  5. Ispir fasulyesi ne zaman hasat edilir?
  6. 1 dönüm araziden ne kadar fasulye çıkar?
  7. Kuru fasulye çeşitleri nelerdir?
  8. Oturak fasulye nedir?
  9. Ispir fasulyesi nasıl anlaşılır?
  10. Ispir fasulyesi kaç günde yetişir?
  11. Fasulye nerede meşhur?

Kuru fasulye nasıl elde edilir?

Kuru fasulye Oturak ve Sırık olarak ikiye ayrılır. Kuru fasulye tarlasından dekardan 200-400 kg verim alınır. Ekimden 100-110 gün sonra hasat yapılır. Günümüzde hasadı makineler ile de yapılsa da esas hasat elle yapılır.

Kuru fasulye hasadı ne zaman olur?

Kuru tane amaçlı üretimde gün sonra hasat mümkündür. Kuru fasulye üretimi için baklaların çoğunluğunun tamamen olgunlaşıp sarardığı zaman hasada başlanır. Hasat, sabahın erken saatlerinde elle yolmak veya orakla biçmek suretiyle yapılır.

Kuru fasulye dönüme ne kadar verir?

Ortalama olarak yer fasulyesinde dekardan 500-600 kg, sırık fasulyesinden dekara 750-1250 kg verim elde edilmektedir.

Fasulye ne zaman toplanır?

İlkbaharda ikileme ve gerekirse üçlemeden sonra ekim yapılır. Bölgemizde fasulye için en uygun ekim zamanı Nisan ayıdır. Ancak iklime göre bu değişebilir. Verimli ve su problemi olmayan alanlarda sıra arası 50-60 cm, sıra üzeri 10-15 cm olmalıdır.

Ispir fasulyesi ne zaman hasat edilir?

Yetişmesi oldukça nazik bir evreyi gerektiren İspir Fasulyesinin haftada 1 kez olmak üzere periyodik biçimde sulanması gerekir. İyi verim almak için özellikle çiçek zamanı daha sık sulamak ve kesinlikle sulama işlemini aksatmamak gerekir. Mevsim şartlarına göre hasat zamanı eylül sonu ya da ekim başları gibidir.

1 dönüm araziden ne kadar fasulye çıkar?

Bir dönüm tarladan 3 ton taze fasulye hasat ediliyor.

Kuru fasulye çeşitleri nelerdir?

Kuru Fasulyenin Türleri Nelerdir? Fasulye, dalından toplandıktan sonra tanelerine ayrılmaktadır. Tanelerine ayrıldıktan sonra farklı isimler alabilmektedir. Bunlardan birkaçı; göbekli, şeker, börülce ve barbunyadır.

Oturak fasulye nedir?

Sarıkız (oturak) fasulye meyvesi hafif koyu yeşil renge sahip olup bu fasulye çeşidi kılçıksız ve yassı bir görünüme sahiptir. Bol dökümlü olup her tür toprakta yetişebilme özelliğine sahip bir fasulye çeşididir. Açık tarla yetiştiriciliğine uygun bir çeşittir.

Ispir fasulyesi nasıl anlaşılır?

Yabani bir fasulye olan İspir fasulyesinin verimi çok düşüktür. Ekiminden itibaren zorlu bir üretim aşamasından geçen İspir fasulyesi kabuğundan ayrıldığı zaman, kırmızı beneklerinin olması lazım. Eğer kırmızı benek yoksa o gerçek İspir fasulyesi değildir. İthaldir.

Ispir fasulyesi kaç günde yetişir?

İspir Fasulye Yetiştiriciliği Fasulye Hasat Fasulyeler taze olarak değerlendirilecekse ekimden 50-55 gün sonra hasada başlanır. Hasat elle yapılır ve 3-4 günde bir tekrarlanır.

Fasulye nerede meşhur?

Fasulye, iklim şartlarının elverişli olması itibariyle en çok İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilir. Türkiye'nin yüz ölçümü bakımından en büyük kenti olan Konya, yıllık fasulye üretiminde 1. sırada yer alıyor.