Nasıl Asgardia vatandaşı olunur?

İçindekiler:

  1. Nasıl Asgardia vatandaşı olunur?
  2. Asgardia neresi?
  3. Asgardia ne oldu?
  4. Uzay ülkesi Asgardia nedir?

Nasıl Asgardia vatandaşı olunur?

Öncelikle uzay ülkesinin https://asgardia.space/en/ internet adresine girmeniz gerekiyor. Bu üyelik işlemi Facebook, Google ve LinkedIn hesaplarıyla da yapılabiliyor. İkinci adımda ise sizden isim/soyisim, doğum tarihi ve benzeri bilgilerin istendiği bir form doldurmanız gerekiyor.

Asgardia neresi?

Azerbaycan asıllı bilim ve iş adamı Ashurbeyli'nin 'da kurduğu Asgardia'nın bugün 200 binden fazla üyesi bulunuyor. Norveç mitolojisinde geçen ve uzayda bulunan 'Asgard Dünyası'ndan adını alan topluluk, şu anda 200 binden fazla üye ile kendini 172. en büyük ülke olarak görüyor.

Asgardia ne oldu?

Tarihin ilk uzay ülkesi olarak 2016 yılında kurulan Asgardia, artık vatandaşlık için yıllık ücret talep ediyor. Karar, Asgardia'nın parlamentosu tarafından alındı. Asgardia Parlamentosu Başkanı Lembit Öpik, vatandaş olmak isteyenlerin artık 100 Euro'luk yıllık ücret ödemesi gerektiğini açıkladı.

Uzay ülkesi Asgardia nedir?

İskandinav mitolojisindeki tanrı Odin'in yönettiği Asgard'dan esinlenilen Asgardia uzay ülkesi, web sayfasındaki bilgilere göre, “Yeryüzünde bulunan diğer ülkelerin kısıtlamalarından bağımsız, özgür yaşama ortamı” sunacak.