Emine Bulut'un katili ne oldu?

İçindekiler:

  1. Emine Bulut'un katili ne oldu?
  2. Emine Bulut'un katili kim?
  3. Fedai Can ne demek?
  4. Fedai kimlere denir?
  5. Fidayi ne demek?
  6. Fikr i tedai ne demek?

Emine Bulut'un katili ne oldu?

Türkiye'de önü alınamayan kadın cinayetlerinden birisi olarak toplumsal hafızalara kazınan Emine Bulut cinayetine ilişkin dava ikinci duruşmada sonuçlandı. Kırıkkale'de eski eşi Bulut'u bıçaklayarak öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Fedai Varan, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Emine Bulut'un katili kim?

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u, 10 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklayarak öldürdüğü için tutuklu yargılanan Fedai Varan, savcının "ağırlıştırılmış müebbet" istemine rağmen "müebbet hapis cezasına" çarptırıldı. Karar; Fedai Varan'ın en fazla 24 yıl hapis yatacağı anlamına geliyor.

Fedai Can ne demek?

1. Bir amaç uğruna canını vermeye, her türlü tehlikeye atılmaya hazır kimse, kendini kurban olarak öne atan kimse, ölüm eri, serdengeçti: “Vatan fedâileri.” Nice fedâi su kulesine hücum edip düşmana kendilerin ururlar… (Kâtip Çelebi'den Seç.).

Fedai kimlere denir?

Fedai kimlere denir? Fedai Nedir Anlamı ? ( 1)(İsim)Bir ülkü uğruna tehlikeli işlere girişerek canını esirgemeyen kimse, serdengeçti, 2)(İsim)Bir kimseyi veya bir yeri koruyan kimse.

Fidayi ne demek?

Sözlükte, "esir düşen kimseyi belli bir bedel karşılığında kurtarmak" mânasına gelen fidâ masdarının ism-i mensubu olan fidâî (fidâvî, Türkçe'de fedai), daha çok dinî veya siyasî toplulukların hasımlarını ortadan kaldırmak amacıyla yetiştirdikleri, hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kişi veya gruplar için ...

Fikr i tedai ne demek?

Bir fikri kabul ettirmek için deliller söylemek.