Ettehiyyatü duasının fazileti nedir?

İçindekiler:

  1. Ettehiyyatü duasının fazileti nedir?
  2. Ettehiyyatü duasını söyler misiniz?
  3. Ettehiyyatü hangi duadır?
  4. Tahiyyat duası nasıl inmiştir?

Ettehiyyatü duasının fazileti nedir?

Bu dua ile sürecin hem daha hızlı hem de daha hayırlı olacağına inanılır. Beklediğimiz işlerin hayırla sonuçlanması ve tez vakitte gerçekleşmesi için de okunduğu bilinir. Bir anlamı da bereket olan Ettehiyyatü duası rızkın artması için de sık sık okunması gereken dualar arasında yer alır.

Ettehiyyatü duasını söyler misiniz?

ETTHİYATÜ DUASI Et-tahıyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayyibât. ve rahmetullâhi ve berakâtüh, Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis-sâlihîn. ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Rasûlühü.

Ettehiyyatü hangi duadır?

Ettehiyyatü (Tahiyyat) duası beş vakit namazın ilk ve son oturuşlarında okunmaktadır. Bu nedenle de tüm namaz kılan kişilerin bilmesi gereken bir duadır. Hadi kaynaklarına göre Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) "Her iki rekâtta oturduğunuz zaman; "et-tehıyyâtü lillâhhi...

Tahiyyat duası nasıl inmiştir?

Miraç gecesinde Allah'u Teâlâ, Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) ve Cebrail (Aleyhisselam)'in de katılımıyla ortaya çıkan cümlelerden oluşur. ->“Eşhedü enlailahe illALLAH ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve rasülüh” eşlik etmiş ve böylece Ettehıyyatü duası ortaya çıkmıştır.