SRC4 nedir nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. SRC4 nedir nasıl alınır?
  2. SRC 4 belgesi fiyatı ne kadar?
  3. SRC 4 belgesini kimler alabilir?
  4. SRC4 neleri kapsar?
  5. SRC ve psikoteknik belgesi ne kadar?
  6. SRC 4 belgesi almak ne kadar sürer?
  7. Ulaştırma Bakanlığı SRC 4 belgesi nasıl alınır?
  8. B ehliyetine SRC belgesi alabilir mi?
  9. SRC 4 belgesi ile hangi araçlar kullanılır?
  10. SRC 4 olan SRC 2 yi kapsar mı?
  11. Psiko teknik belgesi ne kadar?
  12. Psikoteknik yenileme ücreti ne kadar?
  13. SRC almak kaç ay sürer?
  14. SRC belgesi almak ne kadar sürer 2021?

SRC4 nedir nasıl alınır?

Sürücülerin araç türüne uygun SRC1, SRC2, SRC3, SRC4 ya da SRC5 belgelerini bulundurmaları kanuni zorunluluktur. SRC4 Nedir? SRC4 Belgesi, Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre Yurtiçi Yük-Eşya-Kargo Taşımacılığı yapan sürücülerin almak zorunda olduğu mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC 4 belgesi fiyatı ne kadar?

Belge TürüSertifika SınıfıToplam Src Belgesi Fiyatı (KDV DAHİL)
SRC 1 BelgesiUluslararası Yolcu Taşımacılığı1.120,00 TL.
SRC 2 BelgesiYurtiçi Yolcu Taşımacılığı1008,00 TL.
SRC 3 BelgesiUluslararası Eşya/Kargo Taşımacılığı1.148,00 TL.
SRC 4 BelgesiYurtiçi Eşya/Kargo Taşımacılığı1008,00 TL.
9 satır daha

SRC 4 belgesini kimler alabilir?

2003 yılından önce ehliyet almış olan kişiler sınava girmeden SRC belgesi alabilirler. B sınıfı ehliyeti olanlar SRC 2 ve SRC 4 belgesi alabilirler. Sürücü belgesi C, D ve E sınıfı olanlar SRC 1 ve SRC 3 belgesi alabilirler.

SRC4 neleri kapsar?

SRC4 belgesi: Yurtiçi eşya/yük taşımacılığı, SRC5 belgesi: Tehlikeli madde ve atıkların taşımacılığı, faaliyetlerinde aranır. SRC5 belgesi alacak olanların ilk olarak SRC3 ya da SRC4 belgesine sahip olmaları gerekir. SRC1 belgesini alanlar: SRC2 belgesini, SRC3 belgesini alanlar: SRC4 belgesini de almış sayılırlar.

SRC ve psikoteknik belgesi ne kadar?

E devlete İşlenebilir Psikoteknik Belgesi
İstenilen BelgeSertifika SınıfıToplam Ücret KDV Dahil TL
SRC-4-MuafiyetMuafiyetli SRC 40 TL
PsikoteknikPsikoteknik Belgesi200 TL
SRC1Uluslararası yolcu taşımacılığı1120 TL
SRC2Yurtiçi yolcu taşımacılığı1008 TL
13 satır daha

SRC 4 belgesi almak ne kadar sürer?

Eğer ehliyetiniz 25.02.2003 tarihinden önce alınmış ise muafiyetten yararlanarak kursa gitmeden ve sınava girmeden SRC belgelerinizi alabilirsiniz.Aksi durumda kursa devam etmek ve sınava girerek başarılı olduktan sonra SRC belgenizi alabilirsiniz. KURSLAR KAÇ GÜNDÜR? SRC Eğitimleri 4-5 gün sürmektedir.

Ulaştırma Bakanlığı SRC 4 belgesi nasıl alınır?

SRC belgesini almak isteyen sürücüler öncelikle yetkili bir eğitim kurumuna veya e-Devlet üzerinden başvurularını yapmalılar. Daha sonra bu eğitim kurumlarında yurtiçi taşımacılık için 28 saat uluslararası taşımacılık için ise sürücüler 32 saat eğitim almalılar.

B ehliyetine SRC belgesi alabilir mi?

Sınavsız SRC almak isteyen sürücülerin 'ten önce ehliyet almış olmaları gerekmektedir. Bu tarihten önce B sınıfı ehliyet alanlar SRC 2 ve SRC 4, C ve D sınıfı ehliyet alanlar ise SRC 2, SRC 3 ve SRC 4 belgelerini alabilirler.

SRC 4 belgesi ile hangi araçlar kullanılır?

Yurtiçi eşya, kargo ve yük taşıyan sürücüler, Kamyonet, Pikap, Panelvan, Kamyon, Çekici ve TIR kullanan sürücüler, vb. araçları kullanan sürücüler, Kısacası Eşya ve yük taşımak için imal edilmiş bir ticari aracı kullanan sürücülerin Src 4 Belgesine sahip olmaları zorunludur.

SRC 4 olan SRC 2 yi kapsar mı?

Src 2 Belgesi: Yurt içinde yolcu taşımacılığı yapan firmaların şoförlerinin almaları gereken bir belge türüdür. ... SRC1 ve SRC 2 belgeleri için geçerli olan durum, SRC3 ve SRC4 belgeleri içinde geçerlidir. Yani SRC3 belgesine sahip olan bir sürücü aynı zamanda SRC4 belgesini almasına gerek yoktur.

Psiko teknik belgesi ne kadar?

Psikoteknik Ücreti: 170 TL. Psikoteknik belgesi ücreti 2019 yılında kurumlar tarafından belirlendiği gibi, her kurumun kendi politikasına göre de hareket edilmektedir. Ancak, İl Sağlık Müdürlüğünün belirlemiş olduğu taban fiyatın altına düşülmesi söz konusu değildir.

Psikoteknik yenileme ücreti ne kadar?

2021 Yılında Psikoteknik Ücreti Ne kadardır? Türkiye'deki yasal sürece göre belli bir kurum tarafından fiyatlandırma yapılması gereken psikoteknik belgesi ücreti 2021 yılında KDV hariç 180 lira ile 250 lira arasında bir fiyatlandırmaya sahiptir.

SRC almak kaç ay sürer?

Sınavı başarılı şekilde geçen adayların ise son aşamalarını tamamlaması 1 hafta kadar sürmektedir. Yani ortalama olarak ele aldığımızda sürücüler 1 ay gibi bir sürede SRC belgesi sahibi olabilirler.

SRC belgesi almak ne kadar sürer 2021?

SRC 1 belgesi: Uluslararası taşımacılık yapan şoförlerin yeterliliklerini gösteren belgedir. Şoförler bu belgeyi almak için 32 saat süren bir eğitimden geçerler.