Mustafa Kemal Atatürkün annesi ne zaman öldü?

İçindekiler:

  1. Mustafa Kemal Atatürkün annesi ne zaman öldü?
  2. Mustafa Kemal Atatürk annesi nereli?
  3. Zübeyde Hanım kaç doğumlu?
  4. Zübeyde Hanım nerede doğmuş?
  5. Atatürk annesi mezarı nerede?
  6. Zübeyde Hanım Arnavut mu?
  7. Zübeyde Hanım mezarı nerededir?
  8. Atatürk'ün gerçek ailesi kimdir?
  9. Atatürk'ün annesi kimdir kısaca tanıtın?

Mustafa Kemal Atatürkün annesi ne zaman öldü?

Karşıyaka ilçesine geldiğinde felç hastası olan ve görme yetisini kaybeden Zübeyde Hanım, sonradan anı evi haline getirilen Latife Hanım Köşkü'nde 28 gün sonra, yani 'te 66 yaşındayken hayatını kaybetti.

Mustafa Kemal Atatürk annesi nereli?

Zübeyde Hanım (1857, Selanik - , İzmir), Ali Rıza Efendi'nin eşi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Makbule Atadan'ın annesidir. Aslen Karamanlıdır.

Zübeyde Hanım kaç doğumlu?

1857 Zübeyde Hanım/Doğum tarihi

Zübeyde Hanım nerede doğmuş?

Langaza, Yunanistan Zübeyde Hanım/Doğum yeri

Atatürk annesi mezarı nerede?

Ulu önder M. Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabri Karşıyaka İstasyondan Soğukkuyu tarafına giden Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki bir parkta yer almaktadır. Kabir, Ferik Osman Paşa Camii avlusu içindedir.

Zübeyde Hanım Arnavut mu?

Ailesi Orta Anadolu (Karaman)'dan İzmir'e göç eden, oradan da Fatih Sultan Mehmet zamanında Selânik'in batısında, Arnavutluk sınırına yerleştirilen Yörüklerden, Sarıgöllü Sofuzade Sadullah (Feyzullah) Ağa ile Ayşe Hanım'ın kızıdır. Feyzullah Ağa, Langaza'da toprak işleri ile uğraşan bir Türkmen'dir.

Zübeyde Hanım mezarı nerededir?

Ulu önder M. Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabri Karşıyaka İstasyondan Soğukkuyu tarafına giden Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki bir parkta yer almaktadır. Kabir, Ferik Osman Paşa Camii avlusu içindedir. Mezarın mevcut şekli bizzat Atatürk tarafından belirlenmiştir.

Atatürk'ün gerçek ailesi kimdir?

Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi burada takriben 1839'da dünyaya gelmiştir. Babası Kızıl Hafız Ahmet Efendi'dşr. Kızıl Hafız Ahmet Efendi'nin, Kızıl Hafız Mehmet Emin Efendi isminde bir erkek, bir de Nimeti Hanım isminde bayan iki kardeşi vardır.

Atatürk'ün annesi kimdir kısaca tanıtın?

Zübeyde, 1857'de Lankaza'da dünyaya gelmiştir. Babası Sofuzade Feyzullah (Sadullah) Ağa, annesi Molla Hanım olarak anılan Ayşe Hanım'dır. Döneminde kadınların okula gitmesi yaygın olmadığı için, okur yazar oluşu nedeniyle kendisi de Zübeyde Molla olarak anılırdı.