Diş dolgusundan sonra su içilir mi?

İçindekiler:

  1. Diş dolgusundan sonra su içilir mi?
  2. Geçici dolgulu diş ağrır mı?
  3. Diş sızlaması kaç gün sürer?
  4. Dolgu sinire baskı yapar mı?
  5. Gecici dolgu ne kadar?
  6. Diş sızlaması neyin belirtisi?

Diş dolgusundan sonra su içilir mi?

Anestezi yapılmadıysa ve dolgunuz beyaz yani kompozit dolgu ise dolgu sonrasında hem su içip hem de istediğinizi yiyebilirsiniz. Ama 1. gün asitli ve çok renkli yiyecek ve içeceklerden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Geçici dolgulu diş ağrır mı?

Geçici dolgu yapıldıktan sonra bir iki gün kadar diş hassasiyeti oluşabilmektedir. Bu sebeple, ilk günlerde çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerekir. Dolgu uygulamasının ardından yaşanabilecek ağrı ihtimallerine karşı, diş hekiminiz size ağrı kesici önerecektir.

Diş sızlaması kaç gün sürer?

Kişinin ağrı eşiğine, toleransına göre değişebilir. Ayrıca yapılan işlem (kanal tedavisi, dolgu, diş kesimi, vb. ) veya işlemin türüne (mine dolgu, derin dentin dolgusu, kanal tedavisi, lezyonlu kanal tedavisi ) göre de değişmektedir. Bu süre birkaç saat ile bir hafta arasında olabilmektedir.

Dolgu sinire baskı yapar mı?

Sinirlere çok yaklaşmış dolgularda bu tarz baskı ağrılarının geçmesi için 4-6 haftalık bir sürece ihtiyaç olabilmektedir. Bu süreçte baskı ağrısı gittikçe azalıp geçmiyorsa muhtemelen kanal tedavisi gerekecektir.

Gecici dolgu ne kadar?

Kanal tedavisi sırasında hastaların yemek yerken zorlanmamaları amacıyla yapılan dolgu yapıldıktan kısa süre sonra donar ve katılaşır. Geçici dolgu süresi kullanılan malzeme ve uygulanan yönteme göre değişiklik gösterebilir. Ancak genellikle maksimum 30 gün dayanacak şekilde yapılırlar.

Diş sızlaması neyin belirtisi?

Diş sızlamalarının nedenleri arasında birçok şeyi sayabiliriz. Bunlara; dolgulu dişlerin eskimesine, kırılan dişler, dişlerde çürük oluşumu, yanlış diş fırça kullanımı ve yanlış diş fırçalama teknikleri gösterilebilir. Diş etindeki iltihap oluşumları sızlamalara örnek gösterilebilir.