Aralikli oruç diyeti nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Aralikli oruç diyeti nasıl yapılır?
  2. Aralıklı oruç diyetinde ne yenmeli?
  3. 16 8 diyeti nedir?
  4. 16 8 aralıklı oruç diyetinde kaç kalori almalı?

Aralikli oruç diyeti nasıl yapılır?

Bu diyette 1 gün içerisinde yalnızca 16 saat oruç tutmak gerekir. Yemek yiyebileceğiniz saatler 12:00 ve 20:00 saatleri arası tercih edilmeli ve yeme içmenin serbest olduğu 8 saatlik süre içinde zamanlamanıza gerekli özeni göstermeniz gerekir. Kahve, şekersiz, çay soda gibi içecekler istenildiği zaman tüketilebilir.

Aralıklı oruç diyetinde ne yenmeli?

Aralıklı oruç diyetini uygularken, karbonhidrat alım düzeyini düşürmeniz gerekmektedir; örneğin makarna, pilav ya da ekmek gibi karbonhidrat açısından yüksek gıdalarla beslenmek yerine bitkisel proteinden zengin kurubaklagil, salata, et, balık ve yumurta gibi hem hafif hem de son derece sağlıklı gıdalarla beslenmeniz ...

16 8 diyeti nedir?

Bu yöntemlerden ilki 8/16 yöntemi olmaktadır. Bu yöntemi tercih eden kişiler günde sadece 8 saat beslenmekte, geri kalan 16 saat boyunca hiç bir kalori almamaktadırlar. Bu 8 saat içerisinde günlük kalorinin alınması gerekmekte. Geri kalan 165 saatte ise su ve bitki çayları içilebiliyor.

16 8 aralıklı oruç diyetinde kaç kalori almalı?

Aralıklı oruç diyetinin genel olarak uygulanan 3 yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden ilki 8/16 yöntemi olmaktadır. Bu yöntemi tercih eden kişiler günde sadece 8 saat beslenmekte, geri kalan 16 saat boyunca hiç bir kalori almamaktadırlar. Bu 8 saat içerisinde günlük kalorinin alınması gerekmekte.