09 izotonik sodyum klorür 500 ml ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. 09 izotonik sodyum klorür 500 ml ne işe yarar?
  2. Izotonik su serum fizyolojik aynı mı?
  3. Serum suyu ne işe yarar?
  4. Kateter nereye takılır?
  5. Santral ven kateterizasyonu juguler veya subklavyen ven perkütan nedir?
  6. Subklavyen ven nedir?
  7. Port kateter nasıl takılır?
  8. Kemoterapi için port nasıl takılır?

09 izotonik sodyum klorür 500 ml ne işe yarar?

İZOTONİK SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ vücudun susuz (dehidratasyon) ve tuzsuz kalması (sodyum deplesyonu) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır.

Izotonik su serum fizyolojik aynı mı?

Serum fizyolojik (SF) Tıp biliminde kullanılan bir salin türüdür. Halk dilinde tuzlu su olarak bilinen serum fizyolojik, %0.

Serum suyu ne işe yarar?

Serum esasında bir tür tuzlu su karışımıdır. Pek çok kişinin sandığı gibi hastalık durumlarında sihirli bir iyileştirici etkiye sahip değildir. Serum kullanımın en önemli ve tek amacı ise; damarlardaki kan içerisinde bulunan sıvı-elektrolit dengesine katkı sağlamak olmaktadır.

Kateter nereye takılır?

Yapıldığı madde sayesinde uzun süre kullanılabilen katater, genellikle boyundan ya da köprücük kemiğinin altından büyük damarlara takılır. Kalıcı katater ponksiyon sonrası tünelden geçirilerek hedef damara yerleştirilir.

Santral ven kateterizasyonu juguler veya subklavyen ven perkütan nedir?

Santral Venöz Kateter Nedir? Santral venöz kateter, intravenöz erişimi, hemodinamik monitorizasyonu ve kan örneklemesi yapabilmemizi sağlayan, santral ven içerisine (subklavyen, juguler, femoral) yerleştirdiğimiz bir kanüldür.

Subklavyen ven nedir?

Subklavian ven (SKV) geniş çaplı bir vendir (yetişkinlerde 1- 2 cm). Ancak ağır şoktaki hastalarda eksternal juguler ven veya venöz cut-down kulanılması daha güvenilir olabilir.

Port kateter nasıl takılır?

Köprüçük kemiğinin 2 cm altında göğüs ön duvarında cilt altına çep açıldıktan sonra port bu çepe gömülür. Boyundan girilerek yerleştirilen katetere cilt altında tünelden ulaşılıp kateterin ucu bu tünelden geri alınarak port monte edilir. Port cilt altında gömülerek cilt dikilir.

Kemoterapi için port nasıl takılır?

Kemoterapi Portu Takma İşlemi Kemoterapi portunun haznesi hemen daima üst göğsünüzde köprücük kemiğinin altındadır. Çok nadiren boyun bölgesinde ve göğüs üst bölümlerinde girişimi engelleyecek engeli olan hastalarımızda işlemi kasıktan yaparak port haznesini uylukta uygun bir yere yerleştirmek gerekebilir.