Kahramanmaraş ne zaman kuruldu?

İçindekiler:

  1. Kahramanmaraş ne zaman kuruldu?
  2. Kahramanmaraş Fransız işgalinden ne zaman kuruldu?
  3. Bayrak olayının Maraş halkı üzerinde nasıl bir etki yaptığını düşünüyorsunuz?
  4. Maraş'taki Milli Mücadele kahramanları kimdir?
  5. Sütçü imam kimdir ne yapmıştır?

Kahramanmaraş ne zaman kuruldu?

Kurtuluş Savaşı'nda işgale direnişi nedeniyle TBMM tarafından 5 Nisan 1925'te şehre İstiklal Madalyası verilmiştir. Maraş olan adı, 7 Şubat 1973'te Kahramanmaraş olarak değiştirilmiştir. Geç Hitit şehri olan Gurgum'un bulunduğu yerde kurulmuştur.

Kahramanmaraş Fransız işgalinden ne zaman kuruldu?

Fransız askerlerinin Kışlayı ateşe verdikleri haberini alan Arslan Bey, Maraş'ın düşman işgalinden kurtulduğunu anladı. 11 Şubat 1920 sabahında Maraş'ta Türk milleti büyük bir zafer kazandı.

Bayrak olayının Maraş halkı üzerinde nasıl bir etki yaptığını düşünüyorsunuz?

Cevap: Bayrak olayı sayesinde, işgalin farkına varan ve vatan topraklarında düşmanların tasallut etmesini kabul etmeyen halk bir ve beraber olarak işgalci ve düşmanlara karşı silahlanıp şehri kurtarmayı da başarmışlardır. Böylece Maraş, Kahramanmaraş olmuştur.

Maraş'taki Milli Mücadele kahramanları kimdir?

Haflz Ali Efendi, Sait Yalçın, Tekerekzade Ahmet, Zeki Karakız, Yusuf Çavuş, Şehit Evliya, Cennet Ali Gözükara, Bombacı Ahmet, Osman Eşbah, Yürük Selim, Kılıç Ali Bey, Mustafa Kuşçu, Muhittin Karakız, Senem Ayşe ve tüm Kahramanmaraş halkı.

Sütçü imam kimdir ne yapmıştır?

31 Ekim 1919 tarihinde düşmana ilk kurşunu sıkarak Kahramanmaraş'taki kurtuluş hareketini başlatan Sütçü İmam, işgalcilerin bölgeden kovulmasının ardından savaştaki fedakarlıklarına mükafat olarak belediyeye odacı olarak alınmıştır. Ayrıca bu vazifesi dışında kaledeki topun idaresi kendisine verilmiştir.