Biz şu anda hangi anayasayı kullanıyoruz?

İçindekiler:

  1. Biz şu anda hangi anayasayı kullanıyoruz?
  2. Turk bayragi anayasada hangi ifadeyle Tanimlanir?
  3. Bayrak nerede hiçbir zaman yarıya indirilmez?
  4. Flamalar yarıya iner mi?
  5. Siren sesi kaç metreden duyulmalı?

Biz şu anda hangi anayasayı kullanıyoruz?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası veya 1982 Anayasası, Türkiye'nin 1982'den bu yana geçerli olan anayasasıdır.

Turk bayragi anayasada hangi ifadeyle Tanimlanir?

Türk Bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 3. maddesine göre, “şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.” Bu Kanun ile ilgili tüzük için, "Tüzükler Külliyatı"nın kanunlara göre düzenlenen nümerik fihristine bakınız.

Bayrak nerede hiçbir zaman yarıya indirilmez?

Ankara'daki Büyük Millet Meclisi'ndeki bayrak, durum ne olursa olsun asla yarıya indirilmez, Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarının yer aldığı Anıtkabir'deki bayrak ise sadece 10 Kasım'da yarıya indirilir. Yarıya çekilecek bayrak öncelikle tam yüksekliğine yükseltilmeli, daha sonra ise direğin yarısına indirilmelidir.

Flamalar yarıya iner mi?

Bayrağın yarıya çekilmesi Madde 24 — Bayrak, 10 Kasımda Türkiye'de ve Türkiye Cumhuriyetinin dış temsilciliklerinde, resmi ve millî binalarında yarıya çekilir. ... Hiç bir siyasi parti, kuruluş, dernek, vakıf tarafından amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön ve arka yüzünde, Bayrak, esas ve fon olarak kullanılamaz./span>

Siren sesi kaç metreden duyulmalı?

Otel koridorlarında 100 dB(A)'lık sirenler kullanıldığında bu durumda sirenlerin oda kapılarına olan mesafesi 2 metreyi geçmemelidir, 106 dB(A) ses seviyesinde sirenler kullanıldığında ise sirenlerin oda kapılarına olan mesafesi 4 metreyi geçmemelidir sonucu çıkmaktadır.