Dijital ne denir?

İçindekiler:

  1. Dijital ne denir?
  2. Dijital ekran ne demek?
  3. Dijital kart nerede kullanılır?
  4. Dijital firmanın tanımı nedir?
  5. 2021 dijitalleşme trendleri nelerdir?

Dijital ne denir?

Dilimize Latinceden geçmiş olan dijital kelimesinin sözlük anlamı sayısaldır. Orijinal dilinde ''digitale'' şeklinde yazılan bu sözcük, günümüzde daha çok elektronik ve otomatik anlamında kullanılır. Mekanik değil otomatik bir çalışma prensibine sahip olan tüm aletler ve cihazlar dijital olarak tanımlanır.

Dijital ekran ne demek?

Dilimize dijital tabela ya da dijital bilgilendirme ekranı olarak çevrilebilecek Digital Signage kavramı; televizyon yayınları, haber, tematik bilgiler, reklam ve diğer birçok farklı biçimdeki içeriği gösteren ekranlar için kullanılmaktadır.

Dijital kart nerede kullanılır?

Dijital kartınızı internet alışverişlerinizde kullanmaya devam edebilir, aynı zamanda POS'ta QR ile ödemelerinizde de hemen kullanabilirsiniz.

Dijital firmanın tanımı nedir?

Dijital işletme, yeni ekonomi adıyla anılan ve bilgi teknolojilerindeki gelişmenin ana belirleyici olduğu bir dönemde, işlevleri ve faaliyetlerini bütünüyle ya da kısmi olarak bilişim teknolojileri aracılığı ile gerçek- leştiren işletme tipine verdiğimiz addır.

2021 dijitalleşme trendleri nelerdir?

Dijital platformlar, üretimde ve süreçlerde robotik otomasyon, 3D yazıcılar ile hızlı ve esnek üretim, entegre tedarik zinciri yönetimi, e-ticaret kanallarının zenginliği, uzaktan ve esnek çalışma modelleri, arttırılmış gerçeklik teknolojileri ile uzaktan testler, servis ve bakım faaliyetleri, uzaktan eğitim ve ...