Ayağını yorganına göre uzat demek ne demek?

İçindekiler:

  1. Ayağını yorganına göre uzat demek ne demek?
  2. Ayağını yorganına göre uzat nasıl ortaya çıktı?
  3. Acele işe şeytan karışır atasözünün hikayesi nedir?
  4. Elle gelen düğün bayram ne anlama gelir?
  5. Şeytan hangi işe karışmaz?

Ayağını yorganına göre uzat demek ne demek?

Dengeli davranmak konusunda en önemli atasözlerinden biri olarak ayağını yorganına uzat cümlesi geliyor. ... Ayağını yorganına göre uzat atasözü TDK'ya göre 'Yapacak olan harcamalar hiçbir zaman geliri aşmamalıdır' şeklinde ifade edilmektedir.

Ayağını yorganına göre uzat nasıl ortaya çıktı?

AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT ATASÖZÜNÜN HİKAYESİ Sonradan zengin olan bir adam varmış. Eli biraz para görünce o güne kadar seve seve kullandığı, üstüne çekip altında derin uykulara daldığı yorganları beğenmemeye başlamış. Kimi yorgan için, “Bu uzun, ben uzun yorgan istemem,” demiş.

Acele işe şeytan karışır atasözünün hikayesi nedir?

Bir zamanlar, Şam'da yaşayan beylerden birinin güzel sesli bir kölesi varmış. Bey ne zaman alışverişe gönderse köle, gittiği yerden mutlaka geç dönermiş. Onun güzel sesine bayılan çarşı esnafı, köleyi, kolundan bacağından tutar; zorla şarkı, türkü okutturur, geç kalmasına yol açarlarmış.

Elle gelen düğün bayram ne anlama gelir?

El ile gelen düğün bayram atasözünün anlamı nedir? Bir zorluk tek bir kişinin başına geldiği zaman katlanması daha zor olur.

Şeytan hangi işe karışmaz?

Acele hareket şeytanın işi olarak görülmektedir. Bir kişi acele bir şekilde bir işi bitirmek istiyorsa ya bir şeytanlık düşünüyordur ya da işi ters gider. Ödevlerini bu kadar hızlı bitirmeye çalışma, acele işe şeytan karışır.