Jübile yaptım ne demek?

İçindekiler:

  1. Jübile yaptım ne demek?
  2. Sporda jübile ne demek?
  3. Rövanş sözlük anlamı nedir?
  4. Hayatta rövanş yoktur ne demek?
  5. Rövanş Maçı ne demek?
  6. Rövanşa çıkmak ne demek?
  7. Revaçta olmak ne deme?
  8. Revaçta ne demek TDK?
  9. Hayatın rövanşı yoktur ne demek?
  10. Kalbur üstü ne demek?
  11. Rağbet görmek ne demektir?
  12. Revaçta mı revaçta mı?
  13. Sineye çekilmiş ne demek?
  14. Rövanşa ne demek?
  15. Patolojik durum ne anlama gelir?
  16. Ne Kalburun üstü ne eleğin altı ne demek?
  17. Rağbet görmek nasıl yazılır?

Jübile yaptım ne demek?

1) sp. sporculuk yaşantısını özel bir karşılaşma ile bitirmek; 2) sanatın çeşitli alanlarında uzun yıllar başarı gösteren kimse için mesleğinin 25, 40, 50 vb. yıl dönümlerinde şenlik yapmak.

Sporda jübile ne demek?

Jübile maçı ya da Jübile, bir spor dalında; özellikle futbolda kulüp adına uzun süre çalışanların onuruna düzenlenen bir karşılaşmadır. Geleneksel olarak kulüpler, takımda on yılını dolduran oyuncuları adına jübile düzenlerler.

Rövanş sözlük anlamı nedir?

1. Sporda ya da oyunda yenilmiş olanın aynı rakiple oynadığı ikinci oyun.

Hayatta rövanş yoktur ne demek?

Hayatın güzelliği sevmek ve sevilmekten geçtiği aşikardır.Yazıya koyduğum başlıktan “Hayatın Rövanşı Yoktur” anlaşılacağı üzere, merhamet fukaralığı yolunu seçerek, sevmeyi ve sevilmeyi tadamadan, kahırla-acı ve ızdıraplarla geçirilecek ömürlere yazık etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Rövanş Maçı ne demek?

Orijinal dilinde ''revanche'' şeklinde yazılan bu sözcük, futbol, voleybol, tenis başta olmak üzere tüm spor dallarında, ikinci maç anlamına gelir. İlk maçta kaybeden, rövanşı kazanırsa, rakipler üçüncü ve son kez karşı karşıya gelir. ... Kelime günlük hayatta mecazi olarak intikam almak manasında da kullanılır.

Rövanşa çıkmak ne demek?

Rövanşı Almak anlamı nedir? 2) mec. kensine yapılan haksızlığın karşılığını vermek.

Revaçta olmak ne deme?

Revaç sözcüğünün anlamı gözde, rağbet edilen ve tutulan olduğuna göre "revaçta olmak" da elbette buna yakın bir mana içerecektir. Nitekim öyledir de; revaçta olmak; geçerli olmak, değerli olmak, üstün olmak gibi manalar içerir.

Revaçta ne demek TDK?

Revaçta olmak ne demek TDK? değerli, üstün veya geçerli olmak: “Sakal ve bıyığın revaçta olduğu bir dönemden geçmedik değil!” -H.

Hayatın rövanşı yoktur ne demek?

Hayatın güzelliği sevmek ve sevilmekten geçtiği aşikardır.Yazıya koyduğum başlıktan “Hayatın Rövanşı Yoktur” anlaşılacağı üzere, merhamet fukaralığı yolunu seçerek, sevmeyi ve sevilmeyi tadamadan, kahırla-acı ve ızdıraplarla geçirilecek ömürlere yazık etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Kalbur üstü ne demek?

Kalbur Üstü deyiminin anlamı:Toplum içinde insanların ya da herhangi bir değerin karşılaştırılmaları sonucu birinin diğerinden daha üstün, güzel değerli olma durumlarıdır.

Rağbet görmek ne demektir?

Rağbet görmek, kişilerce araştırılan bir kelimedir. Rağbet görmek, herhangi bir şeye veya duruma ilgi göstermek anlamına gelir. Kişiler bir duruma çok ilgi gösteriyorsa, rağbet gördüğünü gösterir.

Revaçta mı revaçta mı?

Revaç mi revaç mi? “Revaçta olmak” kalıbı nedense aksini düşündürse de, doğru cevap B şıkkı. Arapça'dan ithal ettiğimiz ve aslen “dolaşımda, geçerli olma” anlamına gelen “revaç” kelimesinin kaynağı Farsça'daki “reva“.* O da “giden, yakışan, uygun” demek.

Sineye çekilmiş ne demek?

kötü bir davranış, söz ya da olaya ister istemez katlanmak.

Rövanşa ne demek?

Rövanş Almak: İlk maçı kaybeden takımın ikinci maçı kazanarak skoru eşitlemesi.

Patolojik durum ne anlama gelir?

Patoloji (Tıbbi Patoloji), hastalık (Yunanca pathos) çalışması ve bilimi (Yunanca logos) kelimelerinin birleşmesi ile oluşmuş hastalıklar bilimi anlamına gelen bir sözcüktür. Ayrıca belirli bir bozukluğun tipik özellikleriyle birlikte bütününe patoloji denilebilir.

Ne Kalburun üstü ne eleğin altı ne demek?

Kalbur Üstü deyiminin anlamı:Toplum içinde insanların ya da herhangi bir değerin karşılaştırılmaları sonucu birinin diğerinden daha üstün, güzel değerli olma durumlarıdır. İnsanların ise daha daha başarılı olmasıdır.

Rağbet görmek nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Rabet şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Rağbet şeklinde olmalıdır.