Elektrik Elektronik Mühendisliği iş bulur mu?

İçindekiler:

  1. Elektrik Elektronik Mühendisliği iş bulur mu?
  2. Devlette elektrik mühendisi ne iş yapar?
  3. Bir uçak mühendisi ne kadar maaş alır?
  4. Elektrik mühendisi kaç puanla atanır?
  5. Elektrik elektronik Mühendisi hangi alanda Uzmanlaşmalı?

Elektrik Elektronik Mühendisliği iş bulur mu?

Elektronik mühendisleri kamu ve özel sektörde pek çok alanda çalışma imkanı bulabilir. Elektrik ve elektronik ile ilgili araştırma, üretim, kurulum ve test aşamalarının gerçekleştirildiği tüm kurumlarda elektronik mühendisleri rahatlıkla bulabiliyor.

Devlette elektrik mühendisi ne iş yapar?

Elektrik Elektronik Mühendisliği, radar, elektrik motorları, iletişim sistemleri, navigasyon sistemleri ya da elektrik üretim ekipmanı gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştirmeyi amaçlar, test eder ve denetler. Elektrik elektronik mühendisleri, otomobil ve uçak tasarımında da yardımcı olur.

Bir uçak mühendisi ne kadar maaş alır?

Yeni mezun bir uçak mühendisi maaşı özel sektörde ortalama olarak 3500 TL civarındadır. Tecrübe kazandıkça, bilgisini artırdıkça uçak mühendisinin maaşı da aynı oranda artacaktır. Kurumsal bir firmada çalışan 5 yıllık uçak mühendisinin maaşı yaklaşık olarak 7500 TL bandındadır.

Elektrik mühendisi kaç puanla atanır?

Elektrik elektronik mühendisliği mezunu olarak 2020/1 merkezi atamasında yerleştirmesi yapılan adayların puanlarını incelediğimizde ise en düşük puan ile atanan adayın 87,063 puan ile en büyük puan ile atanan adayın da 97,554 puan ile atandığı görülmektedir.

Elektrik elektronik Mühendisi hangi alanda Uzmanlaşmalı?

Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü; enerji, güç ve yüksek gerilim sistemlerini, kontrol teorisini, elektronik ve yarıiletken fiziğini, devreler ve sistemlerini, haberleşme tekniğini, elektromanyetizmayı ve bilgisayar sistemlerini öğretmeyi hedefleyen ve lisans mezunu olacak öğrencilerinin bu alanların birinde ...