En güzel nasıl dua edilir?

İçindekiler:

  1. En güzel nasıl dua edilir?
  2. Namazdan sonra neler okunur?
  3. Es selamu aleyküm ve rahmetullah ne demek?
  4. Sabah namazından sonra kurandan hangi sure okunur?
  5. Namazın son oturuşunda sırasıyla hangi dualar okunur?

En güzel nasıl dua edilir?

- Dua ederken vücudun kıbleye dönük olması daha faziletlidir. - Dua ederken eller açık bir şekilde omuz hizasına kaldırılabilir. - Kısık sesle ve ağlaya ağlaya yalvarırcasına içten dua etmek en güzelidir. - Korku ve ümit arası duygularla dua edilmelidir.

Namazdan sonra neler okunur?

Yalnız veya cemaat ile kılınan namazlardan sonra yapılması gereken ilk şey ”Allahümme entesselamü ve minkes-selamü tebarekte ya zel-celali vel-ikram” duasını okumaktır. Daha sonrasında “Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüv elhayyelkayyume ve etübü ileyh” şeklindeki istiğfar duası 3 kere okunarak devam edilir.

Es selamu aleyküm ve rahmetullah ne demek?

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü denilir. Anlamı ise Allah'ın rahmeti, bereketi ve selameti sizin üzerinize olsun demektir. Cevap olarak ise ve aleyküm selam ve Rahmetullahi ve berekatühü olarak yanıtlanır.

Sabah namazından sonra kurandan hangi sure okunur?

Ebu Zerr'in rivayetine göre, Peygamber Efendimiz (SAV),sabah namazını kıldıktan sonra şu duanın okunabileceğini şöyle beyan etmektedir: Kim sabah namazından sonra diz çökmüş durumunda hiçbir şey konuşmadan 10 kere, "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr." ...

Namazın son oturuşunda sırasıyla hangi dualar okunur?

Namazın son oturuşunda (ka'de-i ahire), selam vermeden önce okunurlar. Rabbena dualara Kuran'da geçen ayetlerdendir. Rabbena atina duası Bakara suresinin 201, Rabbenağfirli duası da İbrahim suresinin 41. ayetidir. Rabbena duaları, son oturuşta Eettehiyatu, Allahümme Salli, Allahümme Barik dualarından sonra okunurlar.