Kış aylarında ne yemeli?

İçindekiler:

  1. Kış aylarında ne yemeli?
  2. Sonbaharda tüketilen sebzeler nelerdir?
  3. Ilkbahar meyve sebzeleri nelerdir?
  4. Yaz aylarında hangi meyveler yenir?
  5. Hastalanmamak için hangi besinleri yemeliyiz?
  6. Son baharda ne yenir?

Kış aylarında ne yemeli?

Sebze ve meyve tüketiminizi artırın Turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, brüksel lahanası, yeşilbiber, karnabahar, mandalina tüketilmesi gereken besinlerin başında gelmektedir. Maydanoz, roka, tere gibi sebzeler de vitaminler açısından zengin besinler arasındadır.

Sonbaharda tüketilen sebzeler nelerdir?

Sonbahar Sebzeleri
  • Brokoli. Brokoli, genellikle pişirirken keskin kokusuyla rahatsızlık verse de sağlık açısından sebzeler arasında büyük faydalar sağlama konusunda olağanüstü bir üne sahiptir. ...
  • Karnabahar. Karnabahar diyet lifi bakımından yüksek bir sebzedir. ...
  • Lahana. ...
  • Balkabağı ...
  • Muz. ...
  • Nar. ...
  • Armut. ...
  • Kızılcık.

Ilkbahar meyve sebzeleri nelerdir?

İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla. İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç. C vitamini içeriği oldukça yüksektir. Cilt sağlığı, yüksek tansiyon, kolesterol, böbrek ve idrar yolları sağlığı için faydalıdır.

Yaz aylarında hangi meyveler yenir?

Yaz Meyve ve Sebzeleri Neler? Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.

Hastalanmamak için hangi besinleri yemeliyiz?

Turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, brüksel lahanası, yeşilbiber, karnabahar, mandalina tüketilmesi gereken besinlerin başında gelmektedir. Maydanoz, roka, tere gibi sebzeler de vitaminler açısından zengin besinler arasındadır. Çay ya da kahve yerine kuşburnu çayı tercih edebilirsiniz.

Son baharda ne yenir?

Bal kabağı, lahana, pırasa, kereviz, ıspanak, karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, turp ve pazı. Sonbaharın gelişiyle balık mevsiminin de geldiğini hatırlatmakta fayda var.