Eskihisar köyünde ne oldu?

İçindekiler:

  1. Eskihisar köyünde ne oldu?
  2. Kıbledere köyünde ne oldu?
  3. Meyistan köyü neden terk edildi?
  4. Izmir cinli köy nerede?
  5. Karadede olayı nerede olmuştur?
  6. Balıklıova köyü neden terk edildi?
  7. Kıbledere köyü nedir?
  8. Lübbey köyünde ne oldu?
  9. Davutlu Köyü Karadedeler Olayı ne?

Eskihisar köyünde ne oldu?

Her iki köyün sakinleri de göçe zorlandı. Yatağan Termik Santralinin hemen yanından geçen Yatağan-Milas Karayolunun diğer tarafındaki Eskihisar Köyü, açık ocak kömür madeni yüzünden boşaltılmasına karşın, köyün içindeki Stratonikeia Antik Kenti sayesinde fiziksel olarak da haritadan tamamen silinmekten kurtulabilmiş.

Kıbledere köyünde ne oldu?

1986 yılında Muğla'da Bilal Duran ve Remzi Karaduman Sare adında bir cinnia dan yardım alarak defineyi bulurlar ve defineyi bulduktan sonra Bilal Sare adlı cini gömmeye karar verir. Sare gömüldükten sonra Sarenin mensup olduğu cin kabilesi Bilalin ilerde doğcak olan kızı Kübrayı lanetler.

Meyistan köyü neden terk edildi?

Yatağan'a bağlı Kapubağ Köyü (Mahallesi) sınırları içinde bulunan "Meyistan" nüfusun yaşlanmasından ve ilgisizlikten dolayı terk edilmiş Alevi Tahtacı köyü.

Izmir cinli köy nerede?

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan ve çeşitli nedenlerle halkının göç etmesi sonucu nüfusu 5'e düşen Lübbey köyü, eşsiz doğası ve tarihi yapılarıyla zamana meydan okuyor.

Karadede olayı nerede olmuştur?

Lüleburgaz'da bulunan Davutlu Köyü 'Karadedeler Olayı'nın yaşandığı iddia edilen yer. Bu köyde yaşanıldığı iddia edilen paranormal olaylar bir filme bile konu oldu. 1989 yılında köylüler köyde 'cini varlıklar' gördüklerini polise söyledi.

Balıklıova köyü neden terk edildi?

Yerleşim yerinin ismi tarihte komşuları Klazomenai'nin MÖ 413'teki istila girişiminde geçmektedir. Yakın tarihte, Osmanlı zamanında da bu isimle anılagelmiş bir Rum köyudür. Cumhuriyet sonrası nüfus mübadelesi dolayısıyla Rumların göç etmesiyle köy boşalmış, köyün eski yerleşim yeri terk edilmiştir.

Kıbledere köyü nedir?

Konu hakkında filmler çekilmiş yazılar yazılmış bir köy. Peki Kıbledere olayı nedir? Kimse tam olarak nerde olduğunu bilmiyor ve herkez bişeyler söylüyor lakin olay çok basit hikayenin geçtiği köy tam olarak muğla yatağan yol üzerinde bulunan Stratonikea antik kenti yanındadır.

Lübbey köyünde ne oldu?

Ödemiş ilçesine bağlı Lübbey köyü, 30 yıl önce elektrik ve geniş tarım arazisi olmaması nedeniyle terk edilmeye başlandı. Köyünden ayrılmayanlar ise zaman içerisinde hayatını kaybetti. Şu anda sadece 5 ihtiyarın yaşadığı Lübbey, 13 yıldır kahveci Mehmet Güler'in odun ateşindeki çayı ile sıcak sohbetlere sahne oluyor.

Davutlu Köyü Karadedeler Olayı ne?

Davutlu Köyü (Karadedeler Olayı) Filmi bile yapılmıştı hatta. Söylentiye göre, 1989 yılının bir gününde köylüler hava karardıktan sonra cinî varlıklar görüyorlarmış. O günden sonra belli bir süre köy halkı evden dışarı adımını atmamış. Bu olay gazetelerde yayınlanınca işin aslını öğrenmek için bir gazeteci köye gitmiş.