Tarhiyat öncesi uzlaşma ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Tarhiyat öncesi uzlaşma ne zaman yapılır?
  2. Aşağıdakilerden hangisi tarhiyat öncesi uzlaşma kapsamına girmez?
  3. Tarhiyat öncesi ve tarhiyat sonrası uzlaşma hangi kanunda düzenlenmiştir?
  4. Tarhiyat öncesi uzlaşma olmazsa tarhiyat sonrası uzlaşma olur mu?
  5. Uzlaşmanın vaki olmaması nedir?
  6. Tarhiyat sonrası uzlaşma kapsamına aşağıdakilerden hangisi girmektedir?
  7. 376 ne kadar indirim?
  8. Hangi vergi cezaları uzlaşmaya girer?
  9. Tarhiyat öncesi uzlaşma komisyonu kimlerden oluşur?
  10. Uzlaşma hangi vergilerde olur?
  11. Uzlaşmaya gitmezsem ne olur?
  12. Uzlaşmaya kimler katılabilir?
  13. Tarhiyat sonrası uzlaşma ne demek?
  14. Tarhiyat sonrası uzlaşma nasıl olur?
  15. Özel usulsüzlük cezası indirimi ne kadar?
  16. 376 ihlali nedir?

Tarhiyat öncesi uzlaşma ne zaman yapılır?

Mükellef ihbarnameyi tebliğ aldığı tarihten itibaren 30 gün içinde tar- hiyat sonrası uzlaşma talep etmesi üzerine idare mükellefe uzlaşma günü tespit eder ve mükellefe tebliğ eder. Mükellef bizzat veya vekâleten idarece belirtilen gün ve saatte verilen adreste uzlaşma görüşmelerini yapmak üzere hazır bulunur.

Aşağıdakilerden hangisi tarhiyat öncesi uzlaşma kapsamına girmez?

Vergi Usul Kanununun 359. maddesinde yazılı fiiller (kaçakçılık suçları) neticesinde kesilecek vergi ziyaı cezaları hem tarhiyat öncesi hem de tarhiyat sonrası uzlaşmanın konusuna girmemektedir.

Tarhiyat öncesi ve tarhiyat sonrası uzlaşma hangi kanunda düzenlenmiştir?

Her iki uzlaşma türü içinde genel hükümler, Vergi Usul Kanunu ve 03.02.1999 tarihli 23600 sayılı resmi gazetede yayınlanan “ Uzlaşma Yönetmeliği “ inde düzenlenmiş olmakla birlikte, tarhiyat öncesi uzlaşmaya ilişkin detaylı açıklamalar ise 31.10.2011 tarihli 28101 sayılı resmi gazetede yayınlanan “ Tarhiyat Öncesi ...

Tarhiyat öncesi uzlaşma olmazsa tarhiyat sonrası uzlaşma olur mu?

Ancak tarhiyat öncesi uzlaşmaya girilip uzlaşma vaki olmazsa, artık tarhiyat sonrası uzlaşmaya gidilemez. Vergi Usul Kanunu (VUK)'na göre ikmalen, re'sen veya idarece tarh edilen vergilerle bunlara ilişkin vergi ziyaı cezaları uzlaşma kapsamındadır.

Uzlaşmanın vaki olmaması nedir?

(Değişik:RG-99-23796) Uzlaşmanın vaki olması halinde mükellef, uzlaşmaya varılan vergi ve cezaya karşı dava açamaz. ... Mükellefin daha önce dava açmış olması ve uzlaşmanın vaki olmaması halinde ise vergi dairesince, uzlaşmanın vaki olmadığı vergi mahkemesine bildirilir.

Tarhiyat sonrası uzlaşma kapsamına aşağıdakilerden hangisi girmektedir?

Tarhiyat sonrası uzlaşmanın kapsamına, konu hakkında yayımlanan Uzlaşma Yönetmeliğinde de belirtildiği üzere; ikmalen, re'sen veya idarece salınan ve vergi dairelerinin tarha yetkili olduğu bütün vergi, resim ve harçlar ile bunlara ilişkin olarak kesilecek vergi ziyaı cezaları (usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları ...

376 ne kadar indirim?

Uzlaşmalarda, tarh edilecek vergi ve kesilecek cezada indirim yapılması mümkündür. Uzlaşılan vergi ve vergi ziyaı cezasının kanuni sürelerde ödenmesi halinde Kanun'un 376.ncı maddesine göre vergi ziyaı cezasının %25'i ayrıca indirilir.

Hangi vergi cezaları uzlaşmaya girer?

Kaçakçılık fiili veya bu fiile iştirak nedeniyle vergi ziyaı cezası kesilecek tarhiyata ilişkin vergi ve cezalar hariç, vergi incelemeleri sonucunda bulunan matrah veya matrah farkları üzerine salınacak vergi, resim ve harçlar ile bunlara ilişkin olarak kesilecek vergi ziyaı cezası, usulsüzlük ve özel usulsüzlük ...

Tarhiyat öncesi uzlaşma komisyonu kimlerden oluşur?

(2) Vergi Dairesi Başkanlığı kurulmayan yerlerde, incelemeye yetkili diğer memurlarca yapılan incelemelerde komisyon; Defterdarın veya tevkil edeceği Defterdar Yardımcısının başkanlığında, ilgili vergi dairesi müdürü ile Gelir Müdürlüğü görevini ifa eden müdürden oluşur.

Uzlaşma hangi vergilerde olur?

Vergi Usul Kanunu (VUK)'na göre ikmalen, re'sen veya idarece tarh edilen vergilerle bunlara ilişkin vergi ziyaı cezaları uzlaşma kapsamındadır.

Uzlaşmaya gitmezsem ne olur?

Uzlaşma Anlaşması Gerçekleşmezse Ne Olur? Uzlaşma anlaşması gerçekleşmezse, uzlaştırma bürosu savcılığı bir iddianame ile kamu davası açar. Kovuşturma aşamasında uzlaştırma yoluna gidilmiş ve uzlaşma sağlanamamışsa, ceza davasını gören mahkeme de yargılamaya kaldığı yerden devam eder.

Uzlaşmaya kimler katılabilir?

Uzlaştırma müzakerelerine kimler katılabilir? Uzlaştırma müzakereleri gizli olduğu için müzakerelere sadece şüpheli, müdafi, mağdur veya suçtan zarar görenin kendisi veya kanunî temsilcisi ya da vekili katılabilir.

Tarhiyat sonrası uzlaşma ne demek?

Tarhiyat sonrası uzlaşma nedir? Mükelleflerin adlarına yapılan tarhiyatı yargıya intikal ettirmeden önce, vergi idaresi ile tahakkuk edecek vergi ve ceza hususunda anlaşmak için başvurabilecekleri idari bir çözüm yolu "uzlaşma" olarak tanımlanıyor.

Tarhiyat sonrası uzlaşma nasıl olur?

Tarhiyat sonrası uzlaşmada ise vergi inceleme raporları önce vergi dairesine gönderilir, vergi dairesi bu raporlara göre vergi/ceza ihbarnamesi düzenler ve mükellef bu ihbarnameleri tebliğ aldıktan sonra 30 gün içinde vergi dairesine başvurarak tarhiya sonrası uzlaşma talebinde bulunur.

Özel usulsüzlük cezası indirimi ne kadar?

Cezalarda İndirim Oranları Nedir? Vergi Ziyaı, Usulsüzlük ve Özel Usulsüzlük Cezalarının yarısı, • Uzlaşmanın vaki olması durumunda ise uzlaşılan vergi ziyaı cezasının %25'i, indirilir.

376 ihlali nedir?

Vergi Usul Kanununun 376. maddesi, cezaya muhatap kalan mükellefin, kesilen cezayı Kanunda belli edilen süre içinde ihtilaf yaratmaksızın ödemek istemesi halinde cezanın belli miktarda indirilmesine imkan sağlamaktadır.