C vitamini kapsülü ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. C vitamini kapsülü ne işe yarar?
  2. C vitaminin yan etkileri nelerdir?
  3. C vitamini hapları kilo aldırır mı?
  4. C vitamini hangi formda alınmalı?

C vitamini kapsülü ne işe yarar?

Bağışıklık sistemini güçlendirir: C vitamini, vücudun enfeksiyonlara karşı korunmasına yardımcı olan lenfositler ve fagositler olarak da bilinen beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik etmeye yardımcı olur. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı önemli bir koruma sağlar.

C vitaminin yan etkileri nelerdir?

Yaygın yan etkiler mide bulantısı, kusma, mide ekşimesi şeklindedir. Ayrıca mide krampları, ishal veya bağırsak tıkanıklığı fark edebilirsiniz. Bununla birlikte, yorgunluk, baş ağrısı, uykulu hissetme veya uykusuzluk gibi belirtiler de fazla C vitaminin zararları olarak yaşayabilirsiniz.

C vitamini hapları kilo aldırır mı?

C vitamini metabolizmanın yavaşlamasını sağlayarak kilo aldırır. Aşırı hızlı metabolizma nedeniyle kilo alamıyorsanız fazla C vitamini tüketerek alabilirsiniz. C vitamini depolanmadığı için tüketimde ona göre olmalıdır. Ancak aşırıya kaçmak ishale ve mide ağrılarına neden olabilir.

C vitamini hangi formda alınmalı?

Ester-C, C vitaminin asidik olmayan nötr halini içeren patentli formülasyonudur. Askorbik asit (C vitamini) gibi asit formunda olmadığı için mide hassasiyeti yaratmaz. Asidik gıdalara karşı hassas olan kişiler için güvenilir bir C vitamini formudur.