Mütevazılık yapmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Mütevazılık yapmak ne demek?
  2. Mütevazi ne demek TDK?
  3. Alçak gönüllülük ne demek TDK?
  4. Tevazu mütevâzı ne demek?
  5. Alçak gönüllülük sözlük anlamı nedir?
  6. Alçak gönüllü ne demek örnek?

Mütevazılık yapmak ne demek?

Mütevazi kelimesinin sözlük anlamı 'alçak gönüllü' ya da 'gösterişsiz' olarak dile getirilir. Bu durum genelde kişi için onun bulunduğu karakter yapısına göre söylenir. Kendisiyle ya da yaptığı şeylerle övünmeyi sevmeyen, gösteriş yapmayan ve alçak gönüllü kişiler için mütevazı kelimesi kullanılmaktadır.

Mütevazi ne demek TDK?

TDK ya göre mütevazi kelimesinin anlamları şunlardır: Mütevazi: Birlerine paralel anlamını ifade eden sıfat. Mütevazı: Gösterişsiz, alçak gönüllü anlamında olan sıfat.

Alçak gönüllülük ne demek TDK?

Kendi değerini olduğundan aşağı gösteren, mütevazi ve başkalarını küçük görmeyen insanlara alçak gönüllü denir. Özellikle yaptığı herhangi bir iş ya da karakteri açısından kendini övmeyen insanlardır. Alçak Gönüllülük TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Tevazu mütevâzı ne demek?

Tevazu, Türk - İslam kültüründe her zaman için övülen ve diğer erdemlerden üstün tutulan bir meziyet olmuştur. ... Vaz, kendi nefsini hakir görmek anlamına gelirken tevazu da alçakgönüllülük demektir. Tevazu sahibi kişiler ise mütevazı olarak nitelendirilir.

Alçak gönüllülük sözlük anlamı nedir?

ALÇAK GÖNÜLLÜ birl. sıf. Kendinden daha aşağı mevkide ve şartlarda olanlara aynı seviyede imiş gibi muâmele eden, büyüklük iddiasında olmayan, kibirsiz, mütevâzı.

Alçak gönüllü ne demek örnek?

Alçak Gönüllü Olmak Deyiminin Anlamı (TDK) - Kendi değerini olduğundan aşağı gösteren, başkalarını küçük görmeyen, büyüklenmeyen, mütevazı, tevazulu kimse.