Virgülün tanımı nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Virgülün tanımı nedir kısaca?
  2. Isimden sonra virgül neden kullanılır?
  3. Virgül Ancaktan önce mi sonra mı?
  4. Virgül nerelerde neden kullanılır?
  5. Soru işareti nedir ne işe yarar?
  6. Isimden sonra virgül konur mu?
  7. Bağlaçlardan sonra virgül gelir mı?
  8. Hangi bağlaçlardan sonra virgül gelir?

Virgülün tanımı nedir kısaca?

Virgül, çok sayıda görevi üstlenen bir noktalama işaretidir. Bu bağlamda, cümle içerisinde aynı görevi üstlenen kelimeler ile sıralı cümleler arasına virgül konulmaktadır. ... - Kendinden sonraki cümleye bağlantılı olarak ret ya da kabul bildiren kelimelerden sonra kullanılır. - Hitap sözcüklerinin arkasına konulur.

Isimden sonra virgül neden kullanılır?

Cümlelerde, eş görevli sözcükleri ve sözcük gruplarını ayırmak için kullanılır. Eş görevli sözcüklerden kasıt, cümledeki ögelerdir. Örneğin yer bildiren ögeler ya da zaman bildiren ögeler arasına konur. Kelime gruplarından da kasıt, ögelerin isim ya da sıfat tamlaması; ikileme; yansıma sözcük vs olmasıdır.

Virgül Ancaktan önce mi sonra mı?

Amadan önce virgül gelmez ama duruma göre ancaktan önce virgül veya noktalı virgül gelebilir.

Virgül nerelerde neden kullanılır?

Cümlelerde, eş görevli sözcükleri ve sözcük gruplarını ayırmak için kullanılır. Eş görevli sözcüklerden kasıt, cümledeki ögelerdir. Örneğin yer bildiren ögeler ya da zaman bildiren ögeler arasına konur. ... Bahsedilen durum, cümle içinde geçerlidir.

Soru işareti nedir ne işe yarar?

Soru anlamı taşıyan, merak uyandıran cümlelerin sonuna eklenen noktalama işaretine soru işareti (?) adı verilmektedir.

Isimden sonra virgül konur mu?

Yazarın soyadı önce yazılmışsa soyadından sonra da virgül konur: ERGİN, Muharrem, Dede Korkut Kitabı, Ankara, 1958. UYARI: Tekrarlı bağlaçlardan önce ve sonra virgül konmaz: Hem gider hem ağlar.

Bağlaçlardan sonra virgül gelir mı?

UYARI: Tekrarlı bağlaçlardan önce ve sonra virgül konmaz: Hem gider hem ağlar. Gerek nesirde gerek nazımda yeni bir söyleyişe ulaşılmıştır.

Hangi bağlaçlardan sonra virgül gelir?

TDK'ya göre de ve, gibi, veya, yahut gibi sözcükler bağlaç olarak kullanıldıklarında önce ve sonra virgül kullanılmıyor. Yine TDK kılavuzuna göre metin içinde tekrarlı bağlaçlardan (Hem gider hem ağlar.) önce ve sonra, cümle içinde pekiştirme ve bağlama görevinde kullanılan de/da (O da aynı yolun yolcusu!)